Een voorbeeld van de tiny houses zoals ze in Aarle- Rixtel staan (archieffoto)
Een voorbeeld van de tiny houses zoals ze in Aarle- Rixtel staan (archieffoto) Foto: MooiSonenBreugel

Lezerspodium: Valse start voor Tiny Houses Bijenlaan

Algemeen Lezerspodium

Son en Breugel - Donderdag 22 juli zijn de plannen van Project Bijenhof digitaal gepresenteerd aan de omwonenden van Bijenlaan 60. Gezien de zeer gebrekkige informatievoorziening tot nu toe waren er veel vragen en onduidelijkheden over de 25 ‘tijdelijke’ (30 jaar!) woningen. De rationale is glashelder: de grondeigenaren genieten 30 jaar huuropbrengsten en de gemeente lost de woningnood ten dele op. Maar ook is er nog veel onduidelijk zoals: wat blijft erover van ‘het groen’, waar gaan al deze mensen parkeren en hoe voorkomen we dat het een ‘camping’ wordt?

Het was tijdens de videovergadering al duidelijk dat dhr. Schook (intern procescoördinator Implementatieprogramma Omgevingswet, gemeente Son en Breugel) en de betrokken wethouder J. Frenken weinig waarde hechtten aan de zorgen en bezwaren van omwonenden. Toen de bespreking voorbij was, verzuchtte Schook (zich niet bewust dat zijn microfoon nog aanstond): “Wat een troosteloze bevolking hebben wij.”

Deze opmerking is niet alleen onbeleefd, maar getuigt ook van een zekere minachting voor de mensen die hij hoort te dienen, die erop vertrouwen dat hij ieders belangen zo goed mogelijk behartigt. Dit gebrek aan respect voor de burger is precies waarom zowel lokaal als landelijk het vertrouwen in de politiek verwaarloosbaar is.

Het zou de heer Schook sieren als hij schriftelijk zijn excuses aanbiedt voor deze uitglijder en hij het respect voor de burger weer hoog in het vaandel neemt. 

T. Huiting
Son en Breugel