Al 18 jaar is Hans Gaillard burgemeester van de gemeente Son en Breugel
Al 18 jaar is Hans Gaillard burgemeester van de gemeente Son en Breugel Foto: MooiSonenBreugel

Lezerspodium: Herbenoeming burgemeester Hans Gaillard op losse schroeven?

Algemeen Lezerspodium

Son en Breugel - Met verbazing las ik het voornemen van Hans Gaillard om toch weer voor 4 jaren benoemd te worden als burgemeester van ons mooie dorp. En de betreffende commissie had daar niet zo veel moeite mee. Aan de burgers werd uiteraard niets gevraagd.

Een burgemeester is het hoofd van een gemeente, voorgedragen door een vertrouwenscommissie, onderdeel van de gemeenteraad, gekozen door de inwoners. Burgemeester Gaillard is nu al 18 jaar in functie, in 2003 als wethouder in Loenen naar onze gemeente gehaald. Deze 18 jaren overziend heeft hij een lange tijd uitstekend zijn werk gedaan in deze lastige gemeente van veel tweespalt.

Echter de laatste jaren vragen wij ons af, waar is onze burgemeester? Het optreden als burgemeester bij de vele schermutselingen in de raad was er niet meer bij. Hij ging liever op bezoek bij alle 50- en 60-jarige huwelijken, wat overigens niet zo moeilijk is gezien het grijsgehalte in ons dorp. Al met al, onze burgemeester is inmiddels 65 en niet meer representatief voor een nieuwe periode, hoe jammer we dit ook vinden. Een jongere, energieke en met de juiste persoonlijkheid (Vrouw?) heeft onze voorkeur als nieuwe burgemeester.

Inmiddels heeft deze krant een enquête laten uitvoeren onder een groot aantal burgers van onze gemeente, waaruit ik de conclusie trek dat burgemeester Gaillard beter kan opstappen aan het eind van zijn termijn in maart 2022. Ik wil er alsnog op wijzen dat we vele jaren tevreden zijn geweest met zijn beleid, maar na 18 jaar is het toch wel een mooie tijd om afscheid te nemen en dan heeft hij ook meer tijd om samen met zijn vrouw te genieten van hun mooie huis in Frankrijk.

Hans, bedankt voor alle goede jaren. 

Jacques Francken
Son en Breugel