De gemeente Son en Breugel draagt een steentje bij aan de muziekles, maar nu ook voor groepslessen
De gemeente Son en Breugel draagt een steentje bij aan de muziekles, maar nu ook voor groepslessen Foto: ©pixabay.com

Nieuwe subsidieregeling voor groepslessen muziek

Algemeen gemeente

Son en Breugel - In Son en Breugel genieten nu al veel kinderen van muziekles. De gemeente wil graag dat alle kinderen de kans krijgen om een muziekinstrument te leren bespelen. Daarom subsidieert de gemeente een gedeelte van de kosten. Onder de huidige regeling gold deze subsidie alleen voor individuele lessen. Per 1 augustus verandert dit. Ook voor groepslessen kan dan subsidie worden aangevraagd.

Alle kinderen die in Son en Breugel wonen en op 1 augustus 2021 minimaal 6 jaar of nog geen 18 jaar zijn, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten van muziekonderwijs. De gemeente geeft een subsidie van 50% van het lesgeld, met een maximum van €402,00 per cursusjaar voor individueel muziekonderwijs. Voor groepslessen is het maximum €100,00 per cursusjaar. Op deze manier wil de gemeente Son en Breugel goed muziekonderwijs voor iedereen bereikbaar en betaalbaar maken.

Aanvragen bij de gemeente
De subsidie kan eenvoudig via de website van de gemeente worden aangevraagd. Dit kan via https://www.sonenbreugel.nl/muziekonderwijs-subsidie. Heeft u vragen over deze subsidieregeling? Neem dan contact op met Kirsten Klein, beleidsmedewerker sociaal domein, via k.klein@sonenbreugel.nl.