Help Joep mee om de Japanse duizendknoop een kopje kleiner te maken (archieffoto)
Help Joep mee om de Japanse duizendknoop een kopje kleiner te maken (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Vrijwilligers gezocht voor burgerinitiatief aanpak Japanse duizendknoop

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Vorige week maakte inwoner Joep Thurlings in deze krant bekend dat hij graag, met de hulp van lokale vrijwilligers, de woekerplant Japanse duizendknoop te lijf wil gaan. Joep woont nog maar kort in Son en Breugel en heeft daardoor zelf in ons dorp nog geen netwerk van vrijwilligers kunnen opbouwen.

Het is Joep in zijn vorige woonplaats Eindhoven gelukt deze lastig te bestrijden woekerplant op te ruimen. Wethouder Jan Boersma van wijkbeheer is dan ook blij met de inzet, betrokkenheid en deskundigheid van Joep en wil hem graag helpen en ondersteunen. Na het verschijnen van het krantenartikel heeft een gesprek plaatsgevonden tussen de wethouder en Joep en zijn afspraken gemaakt.

Helpt u mee?!
De gemeente Son en Breugel roept vrijwilligers op om samen met Joep Thurlings aan de slag te gaan. De gemeente zorgt voor gereedschappen en voor het deskundig afvoeren van het snoeiwerk. Vrijwilligers die willen helpen, kunnen zich melden via communicatie@sonenbreugel.nl. Uw gegevens komen dan bij Joep terecht. Samen met hem maakt u dan de praktische afspraken Doet u mee?