Deelnemers aan een van de wandelingen georganiseerd door OLAT
Deelnemers aan een van de wandelingen georganiseerd door OLAT Foto: ©Olat

Meerdaagse OLAT-Wandeldagen

Algemeen Activiteit

Son en Breugel / regio - Wandelsportvereniging OLAT is blij weer een meerdaagse wandelactiviteit te mogen organiseren. Voor de wandelaars een mooie gelegenheid de andere wandelaars weer eens te kunnen ontmoeten. Voor degenen die in de coronatijd aan het wandelen zijn geslagen een mooie kans om ook eens kennis te maken met een georganiseerde wandeltocht. De routes worden uitgepijld en de wandelaars krijgen een routebeschrijving mee. Onderweg richt OLAT rustposten in en voor de langere afstanden is er ook een caférust.

Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 augustus houdt wandelsportvereniging OLAT voor de 37e keer de OLAT Wandeldagen. De startlocatie is alle dagen Natuurpoort De Vresselse Hut, Vresselseweg 33 in Nijnsel. Er is voldoende parkeergelegenheid. Op vrijdag gaat de wandelroute richting Son, op zaterdag richting Eerde en op zondag richting Gerwen. De routes gaan merendeels over onverharde paden door natuurgebieden zoals het mooie meanderende Dommeldal en langs akkers en weilanden door het fraaie populierenlandschap waar deze streek zo om bekend is.

De omgeving kent verder prachtige natuurgebieden met loof- en naaldbossen, vennen en mooie kleine heidevelden. Denk hierbij aan de Vresselse bossen, Hazenputten, Moerkuilen, Mosbulten, Oud Meer. En verder de bossen tussen Son en Best, bij Eerde en bij Stiphout. De deelnemers kunnen 1 dag, 2 dagen of 3 dagen wandelen en hebben daarbij telkens de keuze uit 10, 15, 20, 25 en 35 km. Er kan worden gestart vanaf 07.00 uur. Voor de uiterste starttijden per afstand kan men de OLAT-website raadplegen. Bij online inschrijven (via https://www.olat.nl/actuele-inschrijvingen ) en betalen tot en met 4 augustus krijgen de delenemers reductie. Daarna kunnen wandelaars nog tijdens de OLAT wandeldagen ter plaatse inschrijven op het startbureau.

Afbeelding
Ingezonden 7 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 17 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 21 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 22 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 23 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen gisteren Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel