V.l.n.r.: Vasco, Sabine en Marcha
V.l.n.r.: Vasco, Sabine en Marcha Foto: Wil Feijen

Ons Dorp Kwist is terug van weg geweest

Algemeen Evenement

Nadat corona vorig jaar roet in het eten gooide, is het jaarlijkse ‘kwisspektakel’ terug met nieuwe vragen, uitdagende raadsels en geheime opdrachten. Team Koolweetjes is dit jaar weer van de partij en is druk bezig met de voorbereidingen voor de quiz die op 1 oktober wordt gehouden.

Redacteur: Maury Senden
Fotograaf: Wil Feijen

De Koolwitjelaan ligt er stilletjes bij, maar achter in een tuin ergens in de straat zijn teamgenoten van de Koolweetjes zich aan het voorbereiden voor de nieuwe editie van Ons Dorp Kwist. Elk jaar doet dit team mee en dit jaar zijn ze gemotiveerder dan ooit. De groepsapp is al gemaakt en Marcha Suy, Vasco Werners en Sabine Poot, de drie initiatiefnemers van dit team, kunnen niet wachten totdat ze de hersens weer mogen laten kraken. De winnaarsmentaliteit is aanwezig, maar ze doen vooral mee voor de gezelligheid. Marcha: “Met z’n twintigen aan iets werken en de hectiek eromheen, dat is wat ik zo gemist heb.”

Het team
Twee jaar geleden werden de Koolweetjes 25e van de ongeveer 60 teams. Dit moesten ze wel weer even opzoeken en ze schrokken ervan toen ze zagen dat ze zo hoog geëindigd waren. Het team is samengesteld, zoals de naam al doet vermoeden, uit bewoners uit de Koolwitjelaan. Maar ook oud-bewoners en aanhang sluiten zich aan om het team te komen versterken. De bewoners uit deze straat praten misschien niet elke dag met elkaar, maar als iemand iets nodig heeft staan ze meteen voor je klaar.

Voorbereiding is halve werk

Over de teamverdeling moeten ze nog even nadenken, maar met zoveel mensen heb je zeker iemand nodig die het overzicht bewaart. Sabine: “Als je die niet hebt dan kun je het wel vergeten.” Eén teamlid wordt aangesteld om de geheime opdracht te doen en twee anderen gaan de buitenopdrachten vervullen. “Dat is makkelijk van tevoren te regelen, want als je eenmaal bezig bent, heb je daar echt geen tijd meer voor”, vult Vasco aan. Daarnaast wordt er gedacht aan een aantal andere technieken. Twee jaar geleden plakte het team de vragen aan de muur en streepte af welke vragen waren beantwoord. Of ze die aanpak dit jaar weer gaan doen, is een vraag waar ze nog geen antwoord op hebben. Dit zijn meteen ook de tips die ze andere teams willen meegeven, want goede voorbereiding is het halve werk.

Ons Dorp Kwist tijdens corona
Tijdens corona heeft het team niet stilgezeten. De onlineversie van vorig jaar hebben ze niet aan zich voorbij laten gaan. Marcha: “Het was een fijne afwisseling tussen wandelen en series kijken. Toch was het niet hetzelfde als de fysieke quiz. Ik miste de mensen om mij heen, de hectiek die het echt een quiz maakt.” De onlinequiz werd erg goed ontvangen, maar is toch heel anders dan de fysieke quiz die op vrijdag 1 oktober weer wordt gehouden.

Net als de voorgaande edities zal ook dit jaar internet weer veel worden geraadpleegd (archieffoto)