Quint Otten tijdens een eerdere training met zijn vader Andre Otten
Quint Otten tijdens een eerdere training met zijn vader Andre Otten Archieffoto: Wil Feijen

Kickbokser Quint Otten wint op KO na coronaperiode

Sport

Son en Breugel/Eindhoven - Zondag 1 Augustus was het zover Quint Otten uit Son en Breugel kon na 16 maanden weer voor het eerst zijn opwachting maken in de ring bij Sportcentrum Sportvision in Eindhoven.

Tijdens Corona heeft Quint de overstap gemaakt van Fighting Talents naar Out of The Box/ All Fit met als trainers Robbie Hageman en Ali Gunyar voor het kickboksen en zoals altijd Andre Otten voor zijn kracht en conditietrainingen.

De eerste uitdaging voor zijn team was in zijn geboortestad Eindhoven waar hij veel publiek bij zich had, natuurlijk staat er in je geboortestad altijd nog meer druk op je wat je als vechter zelf ook zeker mee neemt. Quint was mentaal en fysiek helemaal klaargestoomd door zijn vader Andre Otten.

Het was na de corona periode heel erg wennen in de eerste 2 rondes waarbij Quint wel domineerde maar nog niet lekker in de wedstrijd zat, dat merkte hij zelf ook heel goed en dat was ook terug te zien in zijn manier van vechten, einde 2de ronde begon Quint in de wedstrijd te komen en dat was dan ook duidelijk te zien. Quint kwam terug in de hoek waarbij hij zijn tegenstander al 2 keer had aangeslagen in de rondes ervoor en wist wat hem nog te doen stond in ronde 3 en dat was luisteren naar de woorden van zijn trainer en exact het game plan uitvoeren. Hierbij begon Quint meteen heel sterk in de 3de ronde waarbij hij zijn tegenstander liet missen en steeds over nam met goede combinaties. Het was dan ook in deze ronde dat zijn tegenstander instapte en Quint een High Kick liet vallen op het hoofd van zijn tegenstander waarbij de scheidsrechter het gevecht om medische redenen stopte. Hierdoor nam Quint de winst mee terug naar huis.