Impressie Boswoning (archief)
Impressie Boswoning (archief) Foto: © SWZ Zonhove

Vergunningen van bouwweg en tijdelijke huisvesting Zonhove afgegeven

Algemeen Zorg

Son en Breugel - Halverwege vorig jaar werden de bouwplannen op Zonhove flink bijgesteld, nadat er intensief overleg met omwonenden had plaatsgevonden. ‘Het contact is veel beter dan voorheen en de vernieuwde plannen voelen een stuk beter dan de oude’, is te lezen in de nieuwsbrief van Zonhove die in augustus is verstuurd.

Deze zomer wordt de laatste hand gelegd aan het definitief ontwerp en als de vergunningsprocedures op schema liggen, kan er gestart worden met de bouw. Als eerste wordt een bouwweg, die begint aan de Nieuwstraat, dan de beek oversteekt en over het terrein slingert, aangelegd. Verder wordt er ruimte gemaakt op het terrein van Zonhove om de eerste gebouwen te kunnen bouwen. De tijdelijke huisvesting voor dagbesteding is in de fabriek inmiddels in elkaar gezet. Pand A wordt als eerste gerealiseerd; dit gebouw ademt de sfeer uit van gastvrijheid, ontmoeting en verbinding. 

Voordat er definitief gestart kan worden met de werkzaamheden, moeten alle vergunningen definitief zijn. De kap-, bouw- en aanlegvergunningen van de bouwweg en de tijdelijke huisvesting zijn inmiddels afgegeven. Waterschap De Dommel is ook nauw betrokken bij de bouwweg en heeft inmiddels een Watervergunning afgegeven. Ook in dit bouwplan is er aandacht voor de vleermuizen. Er worden maatregelen getroffen om de vleermuizen te verhuizen, van de te slopen gebouwen naar het bos, wat nog geen gemakkelijke klus gaat worden.