Een groep mensen op de scootmobiel en fiets kwam een kijkje nemen bij de volière
Een groep mensen op de scootmobiel en fiets kwam een kijkje nemen bij de volière Foto: @Rinus van Dijck

Rinus van Dijck helpt gemeente een handje

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Net als veel andere dorpsgenoten heeft Rinus van Dijck zichzelf aangemeld als vrijwilliger om een straat in Son en Breugel schoon te houden van zwerfafval. Rinus heeft de Vijverlaan geadopteerd en houdt rondom de vijver schoon. Niet alleen het zwerfafval wordt bijgehouden, hij helpt de gemeente Son en Breugel ook nog met het weghalen van het hoge gras rondom de boomstronken en knipt de zijtakken van de bomen af.

Redacteur: Emmy Grit

Rinus komt dagelijks bij de volière bij de vijver waar hij sinds enkele maanden de vogels verzorgt. In DeMooiSonenBreugelKrant zag hij een bericht voorbijkomen dat er veel achterstallig groenonderhoud was binnen Son en Breugel en dat de gemeente een personeelstekort heeft. “Daarom ben ik gaan helpen. Wat is er nu mooier om met zijn allen Son en Breugel schoon en opgeruimd te houden”, vertelt Rinus trots. Als hij bij de volière is en hij ziet dat het gras bij de boomstammen te hoog staat, dan haalt hij dat weg. “Laatst kwam er een groep mensen uit Best op de scootmobiel en fiets naar de volière. Ik kreeg complimenten dat het allemaal er zo netjes bij lag. Dat doet je wel goed en daar ben ik trots op”, aldus Rinus.

Maar ook bij zijn huis en in zijn straat haalt Rinus het onkruid dat in de gemeentetuin groeit weg en gooit het vervolgens in zijn eigen kliko: “Ik hoop anderen te inspireren om dit ook te gaan doen, dan wordt Son en Breugel nog mooier en er is minder ergernis dat er achterstallig onderhoud is.”

Snoeiafval
De zijtakken die aan de boom groeiden, zijn gesnoeid