Met één munt kun je terecht bij alle kermisexpoitanten in Son en Breugel en bij een aantal horecagelegenheden
Met één munt kun je terecht bij alle kermisexpoitanten in Son en Breugel en bij een aantal horecagelegenheden Foto: ©WO-Events

Eén gezamenlijke munt tijdens kermis

Algemeen Evenement

Son en Breugel - ‘Een dorp waarbij samenhorigheid duidelijk terug te vinden is in het straatbeeld, verdient een munt die dit beeld weerspiegelt’. Met deze gedachten melden verschillende ondernemers zich bij de organisatie van de hernieuwde kermis Son en Breugel.

Het idee is simpel: je kunt bij de verkooppunten een kermis munt kopen en met deze munt kun je bij verschillende ondernemers terecht. Zo kun je onder andere een heerlijk glas wijn bestellen bij L’uva Wijnen en met dezelfde munt een broodje hamburger bestellen bij Henry’s Place.

“Een dorpsfeest als een kermis moet aantrekkelijk zijn voor jong en oud,” aldus Pim van den Hurk van stichting WO-Events. “Op deze manier kunnen ouders rustig op het gezamenlijke terras van L’Uva Wijnen en Il Ponte op het Raadhuisplein genieten van een drankje, terwijl ze hun kinderen, zonder contant geld mee te geven, de kermis op kunnen laten gaan. Alle kermisattracties doen namelijk ook mee met de gezamenlijke munt.”

Van deze gezamenlijke munt gaat een groot percentage regelrecht naar de jeugd van Son en Breugel. “Nu we een nieuw dorpshuis krijgen voor de ouderen, kan de OASE niet achterblijven en moet deze ook met de tijd mee. Hiervoor is natuurlijk geld nodig en willen we zelf de financiële middelen genereren om dit te realiseren”, aldus Rob Meulenbroeks van stichting WO-Events. 

Mocht je na een heerlijke dag kermis nog munten in je broekzak hebben, dan zijn deze ook te spenderen gedurende het programma in de feesttent en in De Zwaan, waar iedere avond een spectaculair programma georganiseerd wordt. Voor kaarten en meer info voor het programma in de feesttent kun je gaan naar www.woevents.nl.