De brug over het Wilhelminakanaal bij Kanaalstraat en Nieuwstraat gaat tijdelijk dicht (archieffoto)
De brug over het Wilhelminakanaal bij Kanaalstraat en Nieuwstraat gaat tijdelijk dicht (archieffoto) Foto: MooiSonenBreugel

Brug Son tijdelijk afgesloten t/m 24 september

Algemeen Verkeer

Son en Breugel - In opdracht van Rijkswaterstaat voert Van Doorn Geldermalsen onderhoudswerkzaamheden uit aan de Brug Son over het Wilhelminakanaal. De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag 13 september tot en met vrijdag 24 september.

De brug wordt gedurende deze periode volledig afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer en landbouwverkeer, waarbij een parallelweg beschikbaar blijft voor incidenten en hulpdiensten. De parallelweg is beschikbaar voor voetgangers en fietsverkeer. Bij de afsluiting wordt u omgeleid via de aanwezige omleidingsroute.

Werkzaamheden
De deklaag van de toeritten naar de brug wordt vervangen, de slijtlaag op de stalen brug wordt vernieuwd en de belijning wordt opnieuw aangebracht. Er zullen verschillende NDO onderzoeken worden uitgevoerd om inzicht te krijgen in de lange termijn kwaliteit van de staalconstructie. En op de betonconstructie van de brug zijn verschillende betonschades zichtbaar die worden gesaneerd en hersteld.

Lees in de krant van 8 september het hele verhaal over de afsluiting van de brug en de omleiding.