Lekker knuffelen met de biggen
Lekker knuffelen met de biggen Foto: ©Familie Van den Berkmortel
Ingezonden

Weekend van het Varken: volop belevenissen rondom de varkensboerderij

Algemeen Activiteit

Son en Breugel / Nijnsel - Met uitzondering van het coronajaar is familie van den Berkmortel uit Nijnsel al vele jaren actief in het organiseren van het Weekend van het Varken. Een week(end) vol belevenissen en activiteiten in en rondom de varkensboerderij.

Bij familie Van den Berkmortel kun je op 11 en 12 september varkens kijken, biggen knuffelen én vragen stellen over de varkenshouderij. Bovendien organiseren ze allerlei leuke, actieve en educatieve activiteiten. Er is een gezellig terras met muziek, een maisdoolhof, varkensspelletjes, bootcamp, een maïsbak, Belgische trekpaarden, mogelijkheid voor de kinderen om zelf te bakken en nog veel meer.

Huifkar
Tussen de beide bedrijven van de familie Van den Berkmortel rijdt tijdens het Weekend van het Varken een huifkar. Wie wil, rijdt mee. Wil je parkeren? Dan is er aan de Houtsestraat nummer 17 volop parkeergelegenheid, P-route via Hoogstraat. Kortom een uitje voor het hele gezin, van jong tot oud. En de toegang is gratis. In alle voorgaande evenementen mocht de familie duizenden bezoekers welkom heten.

Datum, Tijd en Locatie
Zaterdag 11 en zondag 12 september van 10.00 uur tot 18.00 uur bij Familie Van den Berkmortel, parkeren en entree alléén mogelijk via Houtsestraat 17 in Sint-Oedenrode.

Coronamaatregelen
Een bezoek aan het Weekend van het Varken kan er dit jaar misschien iets anders uit zien dan voorheen. Familie Van den Berkmortel doet er alles aan om een bezoek zo veilig mogelijk te maken en heeft daarom coronamaatregelen opgesteld die gelden tijdens het gehele weekend. Het is dit jaar nodig om te reserveren, dit is mogelijk via www.onsberkhoutvarken.nl. Daar staan tevens de overige coronamaatregelen vermeld.

Maar er is meer te beleven
Zondag 5 september - Boer en Klompentocht in samenwerking met Holl Souvenir & Klompen. Een wandel- of fietstocht door het Brabantse populieren landschap afgewisseld met leuke excursies.
Woensdag 8 september - Startsein samenwerking HAS Hogeschool en Berkhout Varkens BV.
Donderdag 9 september - Boerderijbeleving met unieke BBQ-demo van chef Guy Weyts uit België in samenwerking met Spitters Coaching en Puur Brabant.
Vrijdag 10 september - Lancering BIG Schoolreisje in samenwerking met Spitters Coaching. Bewegen, informeren en genieten voor de kinderen tussen de varkens en in de natuur.

Meer informatie voor deze activiteiten zijn te vinden op www.bijkato.nl.