Voorzitter Frans van Rosendaal van de Voedselbank tijdens zijn vrijwilligerswerk bij de Voedselbank Best - Oirschot en Son en Breugel (archieffoto)
Voorzitter Frans van Rosendaal van de Voedselbank tijdens zijn vrijwilligerswerk bij de Voedselbank Best - Oirschot en Son en Breugel (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Voedselbank Best scoort maximaal aantal punten bij inspectie voedselveiligheid

Algemeen Algemeen

Son en Breugel / Best - Door een inspecteur van Inspectiebureau Houwers Groep is op 30 juli een onaangekondigde controle ingesteld bij de Voedselbank Best. De score van deze controle is 100 en daar is het bestuur van Voedselbank Best erg trots op.

Honderd punten (groen) betekent dat de basisvoorwaarden en processtappen uit de hygiënecode binnen de voedselbank goed bekend zijn, dat er kennis van zaken is wat betreft voedselveiligheid en dat men voldoende alert is op tekortkomingen en tijdig initiatieven neemt om eventueel te corrigeren. Uit het opgemaakte rapport blijk dat de HACCP binnen de voedselbank geborgd blijft. De beoordelingsmethodiek van de Houwers Groep is erkend door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).

Het bestuur van de voedselbank is zeer tevreden met het resultaat. Het streven van de voedselbank is immers om de cliënten uitsluitend goede producten aan te bieden en dan zijn optimale hygiëne en voedselveiligheid uiteraard belangrijke vereisten. Ook aan de leveranciers willen zij het signaal afgeven dat zij verantwoord en volgens de regels omgaan met inname en verstrekking van de door hen beschikbaar gestelde artikelen. Daar werken ze bijna dagelijks hard voor met hun vrijwilligers/sters. 

Van het Team Voedselveiligheid van de Voedselbanken Nederland ontving de voedselbank een felicitatie waarin de adviseur voedselveiligheid de voedselbank feliciteerde met het uitmuntende resultaat; een dergelijk resultaat kan alleen tot stand komen door de inzet van alle betrokkenen, op ieder niveau.

Op deze laatste zin wil het bestuur van Voedselbank Best inhaken en hun waardering en grote dankbaarheid uitspreken naar alle vrijwilligers/sters voor hun tomeloze inzet: “Zonder hun enthousiaste en trouwe inzet hadden wij niet zo’n mooi resultaat kunnen behalen.”