Jubilaris Henny van de Laar (l) ontvangt uit handen van voorzitster Carin Hulsen (r) de kop en schotel
Jubilaris Henny van de Laar (l) ontvangt uit handen van voorzitster Carin Hulsen (r) de kop en schotel Foto: KVB

Jubilaris Henny van de Laar gehuldigd tijdens jaarvergadering KVB

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Door de COVID-19 uitbraak was de jaarvergadering van de Katholieke Vrouwen Beweging (KVB) een half jaar uitgesteld tot na de vakantie. De vrouwen namen, volgens de coronaregels, plaats aan grote ronde tafels. Het bestuur zorgde voor koffie/thee met een lekker stukje vlaai.

Daarna opende voorzitster Carin Hulsen de vergadering. De gebruikelijke terugblik op het jaar daarvoor was maar erg kort. Er waren door de pandemie maar weinig activiteiten geweest. Tijdens de vergadering werd Henny van de Laar gehuldigd als jubilaris omdat ze 12,5 jaar lid is van de vereniging. Jubilarissen krijgen traditiegetrouw een mooie kop en schotel waarin het bestuur een bloemetje laat opmaken.

Achter dit cadeau zit een mooi verhaal; toen de vereniging in 1953 werd opgericht had men nog geen zaal ter beschikking, waardoor de bijeenkomsten bij een van de leden thuis werd gehouden. Een gastvrouw had niet genoeg kopjes om de koffie in te schenken en daarom nam ieder lid haar eigen kop en schotel mee en na afloop werd deze ook weer mee naar huis genomen, zodat de gastvrouw geen afwas had. Uit die noodzaak is het idee ontstaan om ieder lid die 12,5 jaar lid is een mooie kop en schotel te geven.

Na de vergadering kon er nog gekletst worden en de avond werd traditiegetrouw getrouw afgesloten met een kienavond. Het bestuur had voor de kienprijzen gezorgd en de avond werd afgesloten met veel blije gezichten. De leden waren blij dat ze elkaar weer konden zien. Het is nu te hopen dat de activiteiten die dit jaar nog gepland staan allemaal kunnen doorgaan.