Coach en vader André samen met Quint voor de wedstrijd
Coach en vader André samen met Quint voor de wedstrijd Foto: André Otten

Kickbokser Quint Otten wint bij debuut bij Enfusion

Algemeen sport

Son en Breugel - Na zijn winstpartij in augustus in Eindhoven die Quint Otten winnend afsloot met een KO, kwam er een aanbieding van de WFL (World Fighting Leage). Nadat ze hadden toegezegd om daar te vechten, werd de partij om onbekende reden afgezegd. De vervanger die ze hadden opgetrommeld, wilde ook niet; hij had een langere voorbereiding gevraagd.

Het is voor een vechter die zijn voorbereiding doortrekt niet fijn dat tegenstanders afzeggen. Na een weekje rust kwam er een mooi aanbod voorbij bij Enfusion, één van Europa’s grootste organisaties. Er was een vraag voor een vechter op 70 kg waar de coaches en Quint mee hebben ingestemd. Na overleg hebben ze een ander gewicht gedaan om te vechten op 72 kg; de tegenstander kon 70 kg niet halen.

De partij stond donderdag 2 september met de weging en Staredown gepland en vrijdag 3 september stond het vechten gepland; dit keer niet in de ring maar in de kooi (Octagon). De toon was gezet na de weging en het gevecht kon plaatsvinden. De partij begon met 2 aftastende vechters en geen van beiden wilden het volle risico nemen om te beginnen. Quint oogde relaxt en luisterde goed naar de aanwijzingen die door zijn vader André en Bas Vorstenbosch werden gegeven. De aanvallen van Quint waren hierdoor net wat agressiever dan die van zijn tegenstander.

Ronde 2 begon goed na een harde stotenwisseling en mooie highkicks van beiden. De strijd bleef gelijk opgaan maar door wat meer druk naar voor ging ook ronde 2 naar Quint. Na een laatste pauze van een minuut, die nodig was omdat het onder de lampen zo’n 45 graden was en een aanslag was op je conditie, namen de twee wat meer risico’s, maar uiteindelijk hield Quint alles onder controle door zijn goede boks skills. Het eindresultaat was dat Quint met 3-0 de winst binnenhaalde.

Met dank aan Enfusion, coaches Andre Otten, Bas Vorstenbosch en Djareno. En dank aan zijn sponsors North Side Sports, VW Infra bv, Leroys gym en Barbos Barbershop.