Vaccinatie
Vaccinatie Foto: MooiSonenBreugel.nl

GGD-BZO: wijzigingen bij vaccineren en testen

Algemeen Zorg

Son en Breugel - GGD Brabant-Zuidoost (GGD-BZO) voert een tweetal wijzigingen door in het aanbod van vaccineren en testen. Allereerst past GGD-BZO de openingstijden van beide vaccinatielocaties aan, omdat het aantal vaccinaties in de regio stabiliseert. Met ingang van maandag 6 september zijn de vaccinatielocaties in Eindhoven en Helmond om de dag geopend. Daarnaast is GGD-BZO het afgelopen weekend gestart met testen zonder afspraak op alle testlocaties in de regio Zuidoost-Brabant.

De XL-locaties in Eindhoven en Helmond zijn vanaf 6 september niet meer dagelijks geopend. Wie zonder afspraak een eerste prik wil halen, kan in Eindhoven op maandag, woensdag, vrijdag en zondag terecht van 9-17 uur. In Helmond kunnen inwoners op dinsdag, donderdag en zaterdag van 9-17 uur zonder afspraak een vaccinatie halen. Wanneer een reeds geplande vaccinatie-afspraak buiten de nieuwe openingstijden valt, neemt GGD-BZO contact op om deze afspraak te verzetten. 

Testen zonder afspraak
Behalve vaccineren zonder afspraak biedt GGD Brabant-Zuidoost vanaf zaterdag 4 september ook zeven dagen per week testen zonder afspraak aan, zowel voor kinderen als volwassenen. In Eindhoven en Helmond kan dit dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur, in Eersel dagelijks van 9.00 tot 15.00 uur. Inwoners hoeven voor een test zonder afspraak alleen een identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee te nemen en een mondkapje. Graag uiterlijk een half uur voor sluitingstijd aanwezig zijn.

Overzicht test- en vaccinatielocaties in de regio
Testen 

- Eersel: Mortelveld, Kuilenhurk, 5521 EN Eersel
Maandag t/m zondag 9.00 – 15.00 uur
- Eindhoven: Antoon Coolenlaan 5, 5644 RX Eindhoven
Maandag t/m zondag 9.00 – 17.00 uur
- Helmond: Parkeerplaats sporthal De Braak, Wethouder Ebbenlaan 30, 5703 HV Helmond
Maandag t/m zondag 9.00 – 17.00 uur

Vaccineren
- Eindhoven: Indoor Sportcentrum, Theo Koomenlaan 1, 5644 HZ Eindhoven
Geopend van 9-17 uur op maandag, woensdag, vrijdag en zondag
- Helmond: Haverdijk 11, 5704 RC Helmond
Geopend van 9-17 uur op dinsdag, donderdag en zaterdag.