Het inmiddels aangepaste bord bij oprit 8 bij Son en Breugel
Het inmiddels aangepaste bord bij oprit 8 bij Son en Breugel Foto: MooiSonenBreugel

Brug Son en oprit A50 richting Eindhoven niet tegelijkertijd dicht

Algemeen

Son en Breugel - Door Rijkswaterstaat wordt volop aan de weg gewerkt in en om Son en Breugel. In tegenstelling tot eerdere berichten van Rijkswaterstaat is de hefbrug over het Wilhelminakanaal tussen de Kanaalstraat en Nieuwstraat niet van 13 tot en met 29 september dicht, maar van 13 tot en met 24 september. De hefbrug is dicht voor al het gemotoriseerd verkeer. In dezelfde periode wordt aan de A50 tussen Veghel en Ekkersrijt gewerkt. Oprit nummer 8 bij Son en Breugel op de A50 blijft in de periode tussen 13 en 16 september open voor het verkeer richting Eindhoven.

Redacteur: Emmy Grit

De onderhoudswerkzaamheden aan de brug in Son en Breugel worden in opdracht van Rijkswaterstaat  door Van Doorn Geldermalsen uitgevoerd. Tussen 13 en 24 september wordt de brug volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en landbouwverkeer; een parallelweg blijft beschikbaar voor incidenten en hulpdiensten. Ook blijft de parallelweg beschikbaar voor voetgangers en fietsverkeer, waarbij fietsers en voetgangers enige begeleiding krijgen, afhankelijk van de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan. Tijdens de afsluiting wordt het gemotoriseerd verkeer richting Eindhoven omgeleid via de A50; dit wordt met een omleidingsroute aangegeven. Ondanks een strakke planning wordt er wel een slag om de arm gehouden; de weersomstandigheden kunnen eventueel roet in het eten gooien. 

Werkzaamheden
De deklaag van het wegdek naar en op de brug wordt vervangen, de slijtlaag op de stalen brug wordt vernieuwd en de belijning wordt opnieuw aangebracht. Er zullen verschillende NDO-onderzoeken worden uitgevoerd om inzicht te krijgen in de lange termijn kwaliteit van de staalconstructie. Aan de betonconstructie van de brug zijn verschillende betonschades zichtbaar die worden gesaneerd en hersteld.

Vanaf het water
Behalve werkzaamheden op de brug worden er vanaf maandag 20 september tot en met vrijdag 24 september werkzaamheden uitgevoerd vanaf het water aan de betonconstructie van de hefbrug. Deze werkzaamheden hebben voor het wegverkeer geen invloed. Het scheepvaartverkeer kan blijven varen en wordt geïnformeerd door scheepvaartbebording.

Werkzaamheden A50
De A50 tussen oprit (11) Veghel en knooppunt Ekkersrijt wordt van donderdag 16 september 21.00 uur tot maandag 20 september 05.00 uur afgesloten, echter oprit 8 bij Son en Breugel blijft gedurende deze periode open, omdat de hefbrug in Son en Breugel ook afgesloten is. Oprit 8 wordt wel, net als het andere gedeelte van de A50, vanaf vrijdag 24 september 21.00 uur tot maandag 27 september 05.00 uur afgesloten.

Omleidingsroute
Weggebruikers worden omgeleid via de omleidingsroute. Het verkeer in de richting van Eindhoven wordt ter hoogte van knooppunt Paalgraven omgeleid naar de A59 richting ’s-Hertogenbosch, waarna ter hoogte van knooppunt Hintham de A2 richting Eindhoven gevolgd kan worden. Er dient rekening gehouden te worden met extra reistijd die kan oplopen tot 20 minuten.

Weersgevoelige werkzaamheden
De onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud
Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Onderhoudscontract 2020-2021 van Rijkswaterstaat in Zuid-Nederland. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop
Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie?
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina van de geplande werkzaamheden: www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden

U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Afbeelding
Algemeen 9 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 13 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen