Sfeerbeelden van het serviceterrein van de ELE Rally in 2019 ook in Son en Breugel
Sfeerbeelden van het serviceterrein van de ELE Rally in 2019 ook in Son en Breugel Foto: Adrie Neervoort

Nieuwe locatie serviceterrein ELE Rally

Sport

Son en Breugel - Onverhoopt moest Stichting ELE Rally op zoek naar een nieuw serviceterrein, nadat afgelopen maanden duidelijk werd dat het serviceterrein bij Gerard de Rooy in Son en Breugel echt niet op tijd beschikbaar zou zijn voor de ELE Rally van dit jaar.

Oorzaak hiervan is het wereldwijde probleem in de automotive branche als gevolg van een tekort aan computerchips. Dit zorgt ervoor dat auto’s en vrachtauto’s wel gebouwd kunnen worden maar niet afgeleverd kunnen worden aan de klanten. Deze enorme hoeveelheid voertuigen moet ergens opgeslagen worden tot dat er weer elektronische componenten zijn. Dit gebeurt dus op de plaats die Gerard de laatste jaren voor de ELE Rally vrijmaakte om als serviceterrein te kunnen worden ingericht.

Alternatieve terreinen
Maar met behulp van Gerard de Rooy en andere liefhebbers van de ELE Rally kwam er een lijst potentiële terreinen. De organisatie heeft deze mogelijke alternatieve bekeken met de vraag, passen alle deelnemers erop, is de grond stevig genoeg? Krijgen we de voorzieningen rond? Krijgen we de vergunning?
Uiteindelijk is er gekozen om het terrein van het even verderop Aquabest dit jaar te gebruiken als servicelocatie. Een mooie service locatie die ook alle voorzieningen geeft die een servicelocatie nodig heeft.

Ekkersrijt
Natuurlijk vormt industrieterrein Ekkersrijt op zaterdagavond wederom het decor van een spectaculaire klassementsproef. Het start-finishpodium is ook dit jaar weer gelegen in Son en Breugel. Ook het serviceterrein is gratis toegankelijke. Het start-finish podium ligt in het hart van de gemeente Son & Breugel: op het Kerkplein in Son en Breugel. 

Het overleg met de gemeenten en veiligheidsregios’s loopt, volgens de organisatie erg goed, en zij gaan er dan ook vanuit dat zij op 9 oktober in Son en Breugel een mooi evenement kunnen organiseren die aan de Corona veiligheids- en gezondheidsmaatregelen voldoet. Het evenement is voor publiek toegankelijk indien een geldige QR-code in de Corona Check-app getoond kan worden in combinatie met een geldig ID-bewijs.

De organisatie gaat ervan uit dat de corona persconferentie van dinsdag 14 september, duidelijk zal maken wat wel en niet kan. De komende tijd zal het evenement een steeds vastere vorm krijgen voor meer informatie kijk je op www.elerally.nl