De 'soldaten' poseren met jonge kinderen (archieffoto)
De 'soldaten' poseren met jonge kinderen (archieffoto) Foto: ©Bevrijdende Vleugels

Remember September als ‘doorstroom evenement’ bij Bevrijdende Vleugels

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - In het weekend van 17 tot en met 19 september vindt het jaarlijks terugkerend evenement Remember September plaats. Vanwege de geldende maatregelen vindt het evenement, net als vorig jaar, wederom plaats als ‘doorstroom evenement’.

De programmering op vrijdag is echt gericht op WO2-liefhebbers en bestaat uit een lezing, twee wandelingen en een fietstocht. Op enkele plekken voor de wandeling na is de gehele vrijdagavond uitverkocht.

Zaterdag en zondag staan zoals altijd in het teken van de vele activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud. Zo zullen er vele originele voertuigen zijn, wordt er gereden met minitanks, en zijn er weer tientallen soldaten te zien in de bossen en in basecamps. Deze soldaten, ook re-enactors genoemd, geven op beide dagen wapendemonstraties en er zijn op vaste tijden live veldslagen te zien. Nieuw dit jaar zijn Historama Wereld en Militaria Markt Nederland. Historama Wereld is een nieuw ontwikkelde hangar waar alles in het teken staat van modelbouw en prachtige diorama’s. Op de Militaria Markt vind je tientallen kramen met originele WO2-producten.

Naast de vaste looproute en bezienswaardigheden op veilige afstand, zijn er vanwege de geldende maatregelen ook maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Op het gehele event worden 250 bezoekers tegelijkertijd toegelaten. Mensen die met zekerheid een entreebewijs willen bemachtigen, kunnen dat nu nog doen via de website van Bevrijdende Vleugels. Meer informatie, tickets en het volledige programma vind je op www.bevrijdendevleugels.nl.

Vrijkaarten
DeMooiSonenBreugelKrant mag namens De Bevrijdende Vleugels twee vrijkaarten weggeven voor dit evenement. Wil jij kans maken op deze twee vrijkaarten, stuur dan voor vrijdag 17 september, vóór 12.00 uur een e-mail naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl onder vermelding van ‘Bevrijdende Vleugels’. De winnaar van de kaarten krijgt vrijdagmiddag 17 september persoonlijk bericht.