commissaris van de Koning mevrouw Adema (Midden) en Hans Gaillard (links) luisteren aandachtig tijdens het voorlezen van de eed
commissaris van de Koning mevrouw Adema (Midden) en Hans Gaillard (links) luisteren aandachtig tijdens het voorlezen van de eed Foto: Giti Entezami

Commissaris van de Koning beëdigd Hans Gaillard als burgemeester van Son en Breugel

Politiek

Son en Breugel - Vandaag werd Hans Gaillard voor de vierde keer beëdigd als burgemeester van Son en Breugel.

In het provinciehuis in ‘s Hertogenbosch en in aanwezigheid van onder andere de commissaris van de Koning mevrouw Ina Adema vond de beëdiging plaats. Naast de commissaris van de Koning en Hans Gaillard was ook de echtgenote van Hans Gaillard aanwezig en namens de gemeente Son en Breugel communicatieadviseur Annemarie Robesin, Griffier Frans den Hengst en Moniek Weerts.

Persoonlijke gebeurtenis
Het was mede door de nog geldende coronamaatregelen een korte en sobere plechtigheid. Toch wist mevrouw mr. I.R. (Ina) Adema er samen met Hans Gaillard er een gezellige en persoonlijke gebeurtenis van te maken.

In een geanimeerd gesprek vertelde Gaillard wat corona en de maatregelen bestuurlijk maar ook voor de inwoners van zijn gemeente tot nu voor gevolgen heeft gehad. Mevrouw mr. I.R. (Ina) Adema was in 2009 tot 2016 burgemeester van Veghel. Een periode waar ze de Brabanders heeft leren kennen als mensen die elkaar steunen en er samen ook uit komen.

Laatste periode als burgemeester
Hans Gaillard begint hiermee aan zijn vierde en laatste periode als burgemeester. Eind september 2025 wordt hij 70 jaar. Het is bij wet geregeld dat burgemeesters na het bereiken van deze leeftijd eervol ontslagen worden.