Vaccinatie
Vaccinatie Foto: MooiSonenBreugel.nl

Zeven dagen per week vaccineren

Algemeen Zorg

Son en Breugel / Eindhoven - De vaccinatielocatie in Eindhoven gaat verhuizen. Vanaf maandag 20 september kunnen inwoners zich in Eindhoven laten vaccineren aan de Antoon Coolenlaan 5, bij de GGD-testlocatie. Deze nieuwe locatie is zeven dagen per week open, ook voor prikken zonder afspraak. Zaterdag 18 en zondag 19 september is de vaccinatielocatie aan de Theo Koomenlaan beide dagen nog geopend van 9.00 – 16.30 uur, zondagavond sluit deze vaccinatielocatie definitief.

“Inmiddels hebben we meer dan een half miljoen inwoners gevaccineerd in onze regio en is de tijd van massaal vaccineren voorbij,” vertelt Gonny van Loon, programmamanager COVID-19. “Daarom is het moment aangebroken om te verhuizen naar een nieuwe locatie in Eindhoven. Vanaf maandag 20 september gaan we vaccineren naast de GGD-testlocatie in Eindhoven, op de parkeerplaats aan de Antoon Coolenlaan 5. Testen en vaccineren blijft uiteraard wel strikt gescheiden van elkaar.”

Afspraak aangepast
Alle inwoners die na 20 september een vaccinatie-afspraak hebben staan in Eindhoven, krijgen vooraf bericht van de landelijke afsprakenlijn van GGD GGHOR over de adreswijziging. De afspraak blijft staan op de afgesproken dag en tijd, alleen de locatie verandert naar de Antoon Coolenlaan 5 in Eindhoven. \

Meerdere dagen
Vanaf 17 september kunnen inwoners zich weer zeven dagen per week laten vaccineren in Eindhoven. Gonny van Loon legt uit: “Omdat de vraag naar vaccinaties in onze regio terugliep, besloten we de begin september openingstijden van de vaccinatielocaties in Eindhoven en Helmond aan te passen. In Eindhoven zien we de vraag naar vaccinaties sterk oplopen, dus schalen we direct weer op om aan de stijgende vraag te voldoen. Dat betekent dat we vanaf vrijdag 17 september weer alle dagen vaccineren in Eindhoven. De vaccinatielocatie aan de Haverdijk in Helmond blijft vooralsnog drie dagen per week open, op dinsdag, donderdag en zaterdag. De komende periode houden we de vaccinatievraag steeds scherp in de gaten en passen we de openingstijden aan waar nodig.”

Vragen over vaccineren?
Twijfel je over je vaccinatie, kom dan eens langs op een van de vaccinatielocaties in de regio, benadrukt Gonny van Loon: “Heb je vragen of twijfels over vaccineren, loop dan gerust eens binnen bij een van onze vaccinatielocaties. Onze artsen beantwoorden graag je vragen over vaccinatie en delen betrouwbare informatie, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken om je wel of niet te laten vaccineren.”

Openingstijden vaccinatielocaties
• Indoor Sportcentrum Eindhoven, 18 en 19 september: 9.00 - 16.30 uur
• Antoon Coolenlaan 5, Eindhoven, vanaf 20 september: dagelijks van 9.00 - 17.00 uur
• Vaccinatielocatie Haverdijk Helmond: dinsdag, donderdag en zaterdag van 9.00 - 17.00 uur
• Prikken zonder afspraak is in Eindhoven en Helmond mogelijk tot 16.30 uur.