Grijze stoepranden 17 Septemberplein
Grijze stoepranden 17 Septemberplein Foto: Wil Feijen

Mogelijk overlast door coaten trottoirbanden in centrum Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - De gemeente Son en Breugel gaat op een aantal plekken in het centrum van Son en Breugel de natuurstenen trottoirbanden coaten. Dit gebeurt omdat er de afgelopen jaren er voetgangers en fietsers zijn gevallen of uitgegleden op de natuurstenen trottoirbanden en inritblokken in het centrum. 

Redacteur: Adrie Neervoort

Deze natuurstenen banden worden glad bij nat weer en dat zorgt soms voor gevaarlijke situaties. De meest riskante plekken gaat de gemeente daarom coaten, waardoor het risico op uitglijden afneemt. Het is een noodoplossing, er zal nog worden gekeken naar een definitieve oplossing

De werkzaamheden zijn op maandag 20 september aanstaande. Dan worden de inritblokken op onder andere het 17 Septemberplein, het Raadhuisplein en de Markt (bij het Voormalig Raadhuis) gecoat. Vanwege de werkzaamheden sluiten ze de locaties die dag een aantal uren af. Dat kan verkeershinder opleveren. 

Start werkzaamheden
De werkzaamheden starten vanaf 8 uur ‘s ochtends rondom het 17 Septemberplein. Hierbij zal er altijd een in-/uitrit naar het plein openblijven zodat er geparkeerd kan worden. ‘s Middags zullen er werkzaamheden rondom de Nieuwstraat uitgevoerd worden (o.a. bij het voormalig Raadhuis en bij de bushalte aan het Raadhuisplein). Nadat de coating op het natuursteen is toegepast moet dit enkele uren drogen, de exacte duur is afhankelijk van het weer. De gemeente gaat ervan uit dat werkzaamheden maandagavond afgerond zijn, maar houdt daarbij ook rekening met een uitloop naar dinsdag 21 september door de weersomstandigheden.