Afgevaardigden van De Kleine Beerlaan nemen prijs, bbq voor 25 personen, in ontvangst
Afgevaardigden van De Kleine Beerlaan nemen prijs, bbq voor 25 personen, in ontvangst Foto: MooiSonenBreugel

Ruim twintig buurten nemen deel aan Burendag

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Samen vogelhuisjes maken, een bank en tafel mozaïeken, kennismakingsspellen spelen en fietstochten maken staan centraal in Son en Breugel tijdens Burendag op 25 september. Maar ook worden er bbq’s gehouden en wordt er een buurttuin aangelegd. Ruim twintig buurten trekken die dag gezamenlijk op en kunnen lekkere vlaaien tegemoetzien die uitgedeeld worden door SonenBreugelVerbindt en gesponsord worden door PLUS Marcel en Jeannette Verhoeven.

Redacteur: Emmy Grit

Jan Frans Brouwers die namens SonenBreugelVerbindt één van de organisatoren is van deze dag, is verheugd dat er ruim tien nieuwe buurten zijn die zich dit jaar hebben opgegeven voor deze dag: “Het is mooi om te zien dat buurten samen optrekken en juist op deze dag een leuke activiteit organiseren.” De aanmeldingen voor Burendag zijn na dinsdag 14 september nog gestegen. “Door de versoepelingen van de coronamaatregelen die per 25 september ingaan, hebben buurtgemeenschappen zich alsnog aangemeld voor deze dag”, aldus Jan Frans.

De Kleine Beerlaan
Behalve dat de deelnemers aan Burendag kunnen genieten van een lekker stuk vlaai, wordt er ook een bbq voor 25 personen verloot uit alle aanmeldingen. Jan Frans heeft de trekking al verricht en De Kleine Beerlaan kwam als winnaar uit de bus. “Het mooie is dat zij dit jaar voor het eerst meedoen”, vertelt Jan Frans trots. De bbq voor 25 personen wordt ook door PLUS Verhoeven gesponsord.

Kijk volgende week voor een sfeerverslag van burendag in deze krant.