Prins Bas tijdens het 11-11 bal 2019 (archieffoto)
Prins Bas tijdens het 11-11 bal 2019 (archieffoto) Foto: Wil Feijen

CV De Krutjesrapers bezig met opvolger prins Bas

Algemeen carnaval

Son en Breugel - Het bestuur van carnavalsvereniging De Krutjesrapers heeft goed nieuws voor het aankomende carnavalsseizoen. Doordat de rijksoverheid een aantal versoepelingen op 14 september heeft aangekondigd, is het mogelijk om met de nu geldende maatregelen de carnavalsactiviteiten grotendeels mogelijk te maken.

Redacteur: Emmy Grit

Op basis van overwegingen op haalbaarheid van het reguliere programma, verantwoordelijkheid en bereidheid van de vrijwilligers, financiën, mogelijkheden binnen de dan geldende maatregelen en vooral op het beschermen van de vrijwilligers en bezoekers voor de risico’s en gevolgen van mogelijke besmettingen, heeft het bestuur unaniem besloten om te gaan beginnen aan de voorbereidingen voor het komende carnavalsseizoen.

Nieuwe prins
Jasper van Zuuren, voorzitter van CV De Krutjesrapers: “Achter de schermen wordt door de vele vrijwilligers met veel enthousiasme gewerkt aan het nieuwe carnavalsseizoen. Ook zijn we bezig met een plan voor de nieuwe prins die onze huidige prins Bas gaat opvolgen. Wie dat gaat worden, houden wij nu natuurlijk nog stil. Binnen de dan geldende maatregelen gaat onze vereniging er alles aan doen om er weer een mooi feest van te maken.” De nieuwe prins wordt zaterdag 13 november op het 11-11-bal in De Zwaan bekendgemaakt.

Afwachten
Het bestuur houdt nauwlettend de persconferenties van het demissionaire kabinet bij en schakelt daar waar nodig is. “De dan geldende voorschriften voor activiteiten worden toegepast. Ik hoop dat er meer kan dan op dit moment bekend is, maar dat zullen we moeten afwachten. De algemene veiligheid en gezondheid van de vrijwilligers en bezoekers acht ons bestuur nog steeds van groot belang en wij zullen binnen onze verantwoordelijkheid al het mogelijke doen om hier maximaal aan bij te dragen”, aldus de voorzitter.

Later tijdstip
“Hoe alle maatregelen tijdens de carnavalsactiviteiten toegepast gaan worden, wordt op een later tijdstip bekendgemaakt, maar je kunt ervan uitgaan dat wij ons houden aan de dan geldende maatregelen die door de rijksoverheid zijn afgekondigd. Voor nu gaan we door met onze voorbereidingen die in ons bereik liggen”, sluit Jasper af.