Buurtgenoten van de Kanaalstraat hebben de handen uit de mouwen gestoken op World Cleanup day
Buurtgenoten van de Kanaalstraat hebben de handen uit de mouwen gestoken op World Cleanup day Foto: Buurtvereniging Kanaalstraat

Vele handen maken licht werk

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Tijdens de World Cleanup day 2021, de wereldwijde opruimactie, die op zaterdag 18 september werd gehouden, gaven bewoners uit de Kanaalstraat in Son en Breugel, samen met ruim 180 landen, de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel was het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval.

Het zwerfafval opruimen is in de Kanaalstraat en directe omgeving structureel geregeld door een vast vrijwilligersteam. Echter de ergernis over het onkruid en bladafval werd in daden omgezet. Er waren ongeveer 15 buurtgenoten die geharkt, geveegd, gesjouwd, gezweet, gelachen en gebuurt hebben. Veel bewoners hadden hun eigen stukje al schoongemaakt, maar er werden toch nog ruim 2 aanhangers gevuld met blad en onkruid. 

In de pauze werd de groep verrast met koffie met worstenbrood van horecaslagerij Van der Heijden. De activiteit werd afgesloten met een kop koffie die aangeboden werd restaurant Novité.