Danny (l) en Arjen (r) in sportschool Son Sport met de nieuwe apparatuur
Danny (l) en Arjen (r) in sportschool Son Sport met de nieuwe apparatuur Foto: Wil Feijen

Son Sport goed voorbereid op een sportieve toekomst

Algemeen sport

Het zijn en waren moeilijke tijden voor veel ondernemers. Iedere ondernemer merkte de gevolgen van de coronamaatregelen. Voor Danny en Arjen Brand, eigenaars van Son Sport in Son en Breugel, was het een ongekend onzekere tijd.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: 

Als ondernemers met passie voor sport en bewegen hadden zij hun onderneming in een aantal jaren weten op te bouwen tot een modern sportcentrum waar leden op elk niveau en in diverse sporten aan hun conditie en gezondheid konden werken. Niet alleen het aantal vierkante meters van de sportschool groeide, ook het ledenaantal nam ieder jaar toe; veel tevreden sporters van jong tot oud wisten Son Sport te waarderen.

E-Gym-apparatuur
In januari 2020, net voor corona, introduceerden Arjen en Danny Brand in hun sportschool Son Sport de E-Gym, een noviteit op sportgebied voor Son en Breugel, maar lang konden de leden van de sportschool er niet van genieten, want anderhalve maand later moest de sportschool sluiten door de coronamaatregelen. Daardoor pakte de investering in de E-Gym-apparatuur anders uit dan verwacht. Leasecontracten, de huur en andere vaste lasten liepen gewoon door. En er kwam nog een tweede lockdown. Danny en Arjen geven aan dat die periode heel zwaar was, en zowel zakelijk als privé moesten er keuzes gemaakt worden.

Ledenaantal

Bijna gek werden ze ervan; ze zagen het aantal leden afnemen, niet vanwege de kwaliteit, maar doordat zij de deuren moesten sluiten. En telkens weer werd de periode waarin ze moesten sluiten verlengd. Natuurlijk kwam er overheidssteun, maar deze dekte slechts een deel van de kosten. Volgens Arjen blijkt nu dat landelijk gemiddeld 30 procent van de leden van een sportschool zijn lidmaatschap heeft opgezegd. “Mensen hadden door de maatregelen geen vertrouwen meer in de toekomst van de sportscholen; deze onzekerheid was de basis voor dit besluit bij veel abonnementhouders. Behalve leden die hun lidmaatschap opzegden of niet verlengden, waren er ook veel leden die aangaven gewoon lid te blijven om gebruik te maken van ons uitgebreide buitenaanbod en om ons te steunen”, aldus Arjen.

Naar de toekomst kijken
Toch hebben zij nooit gedacht om te stoppen met de sportschool. “We dachten telkens: oké en hoe nu verder”, vertelt Arjen over deze periode. Eindelijk kwamen er wat versoepelingen voor de sportscholen en dat was voor beide ondernemers het moment om weer naar de toekomst te kijken. Arjen: “We dachten daarbij aan twee dingen: de leden die zijn gebleven in deze voor hen ook moeilijke tijd, en dat we altijd het nieuwste en het beste willen aanbieden.”

Nieuwste en beste apparatuur
De leden die zijn gebleven wilden zij belonen. Dit doen zij door de fitnessapparatuur in hun sportschool te vernieuwen. Maar er was nog een reden om dit juist nu te doen, volgens Arjen: “Als overal 30 procent van de leden is gestopt, dan zijn er ook veel sporters, nu de maatregelen weer zijn versoepeld, op zoek naar een sportschool. Deze zoekenden bieden wij dus de nieuwste en beste apparatuur met veel digitale applicaties, zoals een eigen app en de mogelijkheid om films te streamen. Maar je kunt ook alles wat je doet en bereikt snel en eenvoudig in beeld te brengen, waar je ook bent.”

Polsbandje

Arjen laat een bijzonder polsbandje zien: “Met dit bandje hebben onze leden niet alleen toegang tot de sportschool, maar hiermee kunnen zij bijvoorbeeld ook bij de E-Gym hun persoonlijke instellingen laden, en straks ook hun drankje kopen.” De volgende vernieuwing die de leden gaan zien is de vervanging van de cardioapparatuur, en ook daar gaan Arjen en Danny voor de top. Hardlopend op de loopband kun je straks je mail lezen, maar ook de serie die je aan het volgen was verder kijken. Ook dit gebeurt door in te loggen met het eerdergenoemde polsbandje.

Proefles
Door de E-Gym en de geheel vernieuwde fitnesstoestellen is Son Sport een sportschool die uniek en zeer toegankelijk is voor haar leden, die straks ook nog verwend zullen worden met de nieuwste cardioapparatuur, en dat allemaal gewoon in Son en Breugel. “We nodigen natuurlijk iedereen uit om de nieuwe apparatuur uit te komen proberen, en een proefles is altijd gratis bij ons”, laat Arjen nog snel even weten.