Afbeelding
Foto: Astrid Timmers

Column Luc: Sta op!

Algemeen Column

Son en Breugel - Liefdesverdriet, iedereen heeft er wel eens mee te maken (gehad). Ooit, in een ver verleden, was dat ook bij mij het geval. Een liefde, die dieper ging dan ik in de gaten had, was opeens verdwenen. Bij haar, niet bij mij. Een onhandige uitspraak, een nog onhandiger kus. Zomaar ineens was het voorbij, zomaar zonder reden. Althans, voor mij. Echt erover gepraat hebben we niet, veel contact hadden we ook niet meer daarna. Voor haar was het alleen nog vriendschap, voor mij was er de hoop op meer. Meer, dat nooit kwam. Iets wat ik pas realiseerde toen ze vertelde dat er een ander was.

Pas toen lukte het me om verder te gaan met mijn zoektocht naar liefde. Een zoektocht die nog een paar jaar zou duren, langs menig date met menig leuke, interessante dame die het uiteindelijk niet bleek te zijn. Soms was het al snel duidelijk, soms bleef ik volhouden, tegen beter weten in. Zie ik nu, achteraf. Totdat de liefde me vond, verscholen op een dating website.

Voor mij is liefdesverdriet verleden tijd, hopelijk blijft dat zo. Als ik terugdenk aan hoe het toen was, zou ik mezelf wakker willen schudden. Laat los, dat hopen tegen beter weten in. Ga verder met je leven! Wentelen in je verdriet, vast proberen te houden wat allang door je vingers geglipt is, het is zinloos. Ik weet dat de mij-van-toen dat niet zou horen, dat hij te veel in dat verdriet zat. Als dat verdriet het enige is, dat je nog hebt, hou je je vast aan die strohalm, als was het een reddingsboei. Het is de enige manier om het hoofd boven water te houden, tot het zover is, dat je verder kunt. Verder met je leven.

Het is moeilijk om een dierbare te zien lijden, of het een vriend of familielid is, als je het zelf ook hebt meegemaakt. Wat je ook doet of zegt, je kunt niet echt helpen. Alleen zelf kun je uit de put van liefdesverdriet kruipen. Een luisterend oor, een schouder om op uit te huilen, meer kun je niet bieden.

Ook al helpt het niet, het liefst zou je hem of haar wakker willen schudden. Of, zoals Frank Boeijen zong, een emmer water in het gezicht willen gooien en zeggen:
Sta op! Er is zoveel te beleven
Sta op! Ik zal je weer de wereld laten zien
Sta op! Kom weer tot leven
Sta op! Sta op!

Afbeelding
Algemeen 12 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 12 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 15 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella