Sjors en wethouder De Bruin werden uitgedaagd door Lieke en Bo voor een potje voetbal
Sjors en wethouder De Bruin werden uitgedaagd door Lieke en Bo voor een potje voetbal Foto: ©LEVgroep

Sjors seizoen feestelijk en sportief geopend

Algemeen Jeugd

Het Sjors Sportief & Sjors Creatief seizoen is woensdag 22 september officieel van start gegaan. Op alle basisscholen in Son en Breugel zijn de boekjes met het aanbod uitgedeeld aan de leerlingen. Door dit aanbod kunnen zij op een laagdrempelige manier kennis maken met sportieve en creatieve activiteiten bij de diverse verenigingen in ons dorp. Ieder jaar vindt op één van de basisscholen in het dorp de officiële kick-off plaats; dit jaar was dit op basisschool De Ruimte. 

Om te beginnen werden wethouder Jos de Bruin en de enige echte Sjors mascotte geïnterviewd door leerlingen Kerem en Nova. Prikkelende vragen werden afgevuurd, over welke sport de wethouder en Sjors zelf beoefenen, waarom Sjors Sportief/Creatief er is en wat een wethouder nu eigenlijk doet qua werk. Na dit vragenvuur was het tijd voor de kinderen om aan de slag te gaan en gingen de voetjes van de vloer. Op een zonovergoten speelplein werd de, vooraf ingestudeerde, dans uitgevoerd op het toepasselijke nummer ‘Bewegen is gezond’ van Kinderen voor Kinderen. Niet alleen de tweehonderd leerlingen lieten hun beste dansmoves zien, ook mascotte Sjors, wethouder De Bruin en het docententeam konden er wat van. 

Om echt een officiële aftrap te kunnen doen werden Sjors en de wethouder uitgedaagd door Lieke en Bo voor een potje voetbal. Degene die als eerste drie punten zou scoren werd uitgeroepen tot winnaar en daarmee zou het Sjors seizoen officieel geopend worden. In een spannende wedstrijd met vier bloedfanatieke spelers wonnen uiteindelijk Lieke en Bo onder luid gejuich van alle supporters. Een geslaagde feestelijke aftrap van weer een nieuw Sjors seizoen vol sport, cultuur, ontmoeten, genieten en heel veel plezier. 

Het Sjors seizoen loopt dit keer het gehele schooljaar 2021-2022. Kijk snel op www.sjorssportief.nl voor een activiteit die je aanspreekt. Mocht je als vereniging je aanbod nog willen aanmelden dan kan dat nog gedurende het hele schooljaar. 

Als je geen boekje (meer) hebt, kun je deze ophalen in het Vestzaktheater of bij het CMD-gebouw. Je kunt ook een mail sturen naar marijke.muller@levgroep.nl dan neemt zij contact met je op.