Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Met 65 jaar bepaald niet achter de geraniums

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - John en Marian wonen in een bijzonder huis: het laatste huis in Son en Breugel, voordat Sint-Oedenrode begint. Net als hun huis dat niet is, zijn John en Marian ook niet standaard. Ze hebben bijna de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar zitten bepaald niet achter de geraniums. Zo zien ze er ook zeker niet uit; ze hebben een heel actief leven.

Redacteur: Ellen van der Vleuten
Fotograaf: Wil Feijen

Marian werkt al bijna 48 jaar bij de Rabobank en werkt graag met mensen. “Dat vind ik in mijn werk ook het leukste. Als ik ergens in de loop van 2022 met pensioen ga, dan wil ik wel op vrijwillige basis ergens gastvrouw zijn”, vertelt ze. Verder lijkt het haar heerlijk om vaker weekendjes of weekjes weg te gaan. “Niet te lang, maximaal twee weken, daarna krijg ik heimwee”, lacht ze.

Muziek
Marian is een echte muziekliefhebber. Samen met haar zussen gaat ze naar concerten of eendaagse festivals. Ze houdt van het sfeertje en de muziek. Coldplay, Muse, Bruce Springsteen, Imagine Dragons noemt ze als voorbeelden. Marian: “Het is zo super om daarbij aanwezig te zijn.”

Hobby
John vertelt dat hij net terug is van vissen in Noorwegen: “Eigenlijk was dat niet mijn hobby, maar mijn zwager had altijd zo’n mooie verhalen als hij ging zeevissen. Inmiddels zijn we al een keer of vijf geweest.” Ze zijn eerst naar Denemarken gegaan, maar daar was niet meer zo veel vis. “Die hadden wij allemaal al eerder gevangen”, lacht hij. Dit jaar hebben ze een vis gevangen van 1.10 meter; dat was een record voor de heren.

Rome
Als John gevraagd wordt naar nog meer hobby’s vertelt hij enthousiast dat hij zo’n 15 jaar brommer rijdt bij antieke-bromfietsclub De Zwartrijders. Ze hebben al veel mooie reizen gemaakt. John: “De mooiste reis was vanaf huis in een maand naar Santiago de Compostella. Je komt tijdens de reis zoveel verschillende mensen tegen, en het is heel makkelijk met de brommer, je stopt als je wilt.” John herinnert zich ook de reis per brommer naar Rome nog: “Die was heel bijzonder. Toen ik uiteindelijk aankwam in Rome, waar de laatste stempel het bewijsstuk zou zijn voor de hele rit, was het papier op, dus geen bewijs. Gelukkig heeft de pastoor uit Nijnsel, bij zijn bezoek aan Rome, voor mij het laatste stempeltje gehaald.”

Carnaval
Marian vertelt dat ze ook een fervent carnavalsvierder is: “Mijn ouders waren ook fervente carnavalsvierders, dat hebben mijn drie zussen, broer en ik met de paplepel ingegoten gekregen.” Marian gaat al veertig jaar met haar zussen naar zo’n beetje alles wat met carnaval te maken heeft in Son en Breugel, zoals de zittingsavonden, de tent en De Zwaan. “Heerlijk op onze vaste plek in de tent, genieten van de muziek en de mensen”, aldus de carnavalsvierder.

Marathons
Behalve dat ze veel passie heeft met carnaval, loopt Marian ook graag hard. Het hardlopen heeft in het verleden zelfs mooie uitdagingen opgeleverd. “Ik heb in Berlijn en New York deelgenomen aan de marathon. Vooral die in New York was heel bijzonder, omdat dit kort na ‘9/11’ was”, aldus Marian. Ze vond vooral de finish erg indrukwekkend: brandweermannen stonden op hun ladders en waren aan het klappen voor de lopers. “Ik krijg er nog kippenvel van. Samen met mijn loopmaatje heb ik daar 25.000 euro voor het KWF bij elkaar gelopen”, zegt ze trots.

Over vijf jaar
Op de vraag ‘wat doen jullie over vijf jaar’ is het antwoord heel eenvoudig: “Ik hoop dat we hier dan nog fijn wonen en dat we lekker kunnen reizen.”