Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Zeven nieuwe jeugdgemeenteraadsleden geïnstalleerd

Politiek Jeugdgemeenteraad

Son en Breugel - Voor het zesde jaar wordt in de gemeente Son en Breugel gewerkt met een jeugdgemeenteraad, die uit veertien leden bestaat. Voor de vakantie is afscheid genomen van zeven leden en donderdag 30 september zijn zeven nieuwe leden in het Vestzaktheater door burgemeester Gaillard geïnstalleerd, waarmee de raad weer compleet is.

Redacteur Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Van iedere basisschool hebben twee leerlingen zitting in deze raad: een leerling uit groep 8 en een leerling uit groep 7. De leden zitten twee jaar in de jeugdgemeenteraad. De nieuwe leden zijn in juni gekozen tijdens verkiezingen op alle basisscholen in Son en Breugel. Tijdens de eerste vergadering, met als voorzitter burgemeester Hans Gaillard, stond de installatie van de nieuwe leden centraal. Serieus werk waarin je onafhankelijk een besluit neemt, dat is volgens de burgemeester het werk van de jeugdgemeenteraad. 

Werkgroepen
Nadat de nieuwe leden met de woorden ‘Dat verklaar en beloof ik’ waren beëdigd door de burgemeester, werden er werkgroepen gemaakt. Na de inbreng van onderwerpen zoals milieu, natuur, veiligheid, verkeer en speelmogelijkheden werden er uiteindelijk drie werkgroepen gevormd waarin de jeugdgemeenteraadsleden zitting namen. Op een later moment zullen de begeleiders elk aan een groep worden gekoppeld.

Fabienne Raijmakers, Roos de Ruiter, Pieter Kool, Bastian Kurney, Puck Donkers, Emy van Gerven en Cato Verhagen zijn als nieuw lid geïnstalleerd en vormen samen met Joline Bruggeman, Epke Hessels, Luuk van den Akker, Juka de Bruin, Dayen van der Veen, Arun van Egmond en Femke Perry de nieuwe jeugdgemeenteraad van Son en Breugel.

De jeugdgemeenteraad vergadert ongeveer zes keer per jaar op donderdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding