Afbeelding
Foto: Wil Feijen
Foto’s

Eeuweling plant levensboom

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Jan van der Zouwen heeft ter gelegenheid van zijn honderdste verjaardag op vrijdag 1 oktober een levensboom van het gemeentebestuur van Son en Breugel gekregen. Samen met burgemeester Hans Gaillard heeft hij op zijn verjaardag ‘zijn’ amberboom geplant in het park Vroonhoven.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Bij het planten waren zijn vrouw Elly, drie kinderen en kleinkind Tessa aanwezig. Ook huisarts De Groot kwam nog even langs en de honderdjarige grapte meteen dat hij en zijn vrouw de belangrijkste ‘zorgers’ zijn dat hij vandaag zijn honderdste verjaardag kan vieren. Zijn hoge leeftijd is voor Jan geen reden om achter de geraniums te gaan zitten. Volgens Tessa is het bijzonder om te zien wat haar opa en oma nog allemaal doen in het dagelijkse leven: “Het is niet vanzelfsprekend om deze leeftijd te bereiken, maar wel bijzonder om te zien.”

Nog voordat burgemeester Gaillard aanwezig was, wilde Jan de schop al in de grond zetten. Toch besloot hij om nog even te wachten en het samen te doen met de burgemeester. De rollator van Jan werd aan de kant gezet, en toen werd de schop ter hand genomen. Met ferme scheppen zorgde hij ervoor dat de boom stevig werd vastgezet in de grond. 

Na het planten ging de jarige samen met zijn familieleden en de burgemeester in De Zwaan een kop koffie drinken. “En niet alleen koffie, maar natuurlijk ook een lekker stuk gebak erbij”, lacht Jan.

Scan hier voor meer foto’s.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding