Afbeelding
Foto: Ton Bannink

Vul een schoenendoos voor de Schoenendoosactie

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Een kans om een ander te helpen, laat je niet liggen, moet Wilma van Dommelen gedacht hebben. Nadat haar voorganger stopte met de organisatie rondom het inzamelen van schoenendozen voor GAIN heeft Wilma, vrijwilliger bij het parochiecentrum in Son, deze taak op zich genomen.

Het is een prachtig initiatief; een schoenendoos versieren en vullen met spulletjes waar een kind in een ontwikkelingsland echt iets aan heeft; van potlood tot tandpasta en van puzzel tot slippers. De dozen mogen worden ingeleverd in de kerken en het parochiecentrum in Son waarna ze gecontroleerd en eventueel aangevuld worden. Ook worden ‘kale’ schoenendozen nog versierd zodat het echt als een cadeau aankomt bij een kind dat het nodig heeft. Dan gaan ze naar een verzamelpunt in Eindhoven waarna de dozen worden verzonden naar ontwikkelingslanden en vluchtelingenkampen zoals Lesbos, waar schoolspullen niet voor handen zijn en een kind zelf voor schrijfmateriaal moet zorgen om naar school te kunnen.

“Een van de dingen waar we tegenaan lopen zijn de verzendkosten”, aldus Wilma, “er zijn veel mensen die een gevulde schoenendoos willen doneren, maar de verzendkosten á 5 euro zijn dan vaak een breekpunt. Vooral voor basisscholen is dat een reden om niet deel te nemen aan de actie. We zijn op zoek naar een goede oplossing daarvoor.”

Vanuit de parochie wordt voor een deel van de verzendkosten al een bedrag beschikbaar gesteld. Ook bestaat de mogelijkheid voor deelnemers aan de actie om geld te doneren en dat kan ook wanneer ze geen schoenendoos inleveren. Hierdoor kunnen we ook dozen in ontvangst nemen uit huishoudens die wel een gevulde schoenendoos willen doneren, maar waarvoor de extra bijdrage voor de verzendkosten te veel wordt. Mochten er mensen of zelfs bedrijven zijn die na het lezen van dit artikel dit mooie initiatief willen steunen, dan zijn zij van harte uitgenodigd contact op te nemen.

Inleveren of bijdrage geven
Wilt u zelf een schoenendoos inleveren of een bijdrage geven? Dit kan nog tot 5 november door de doos of bijdrage in te leveren op maandag, dinsdag, en vrijdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur bij het parochiecentrum in Son, achter de voormalige Sint Petrus’ Bandenkerk. Heeft u nog vragen dan kunt u informatie vinden op www.schoenendoosactie.nl of contact opnemen met Wilma van Dommelen via wilma@van-dommelen.nl.