Afbeelding
Foto: Hieronyma Giezenaar

MTB-avondtocht ‘ALS het licht uit gaat’

Algemeen Evenement

Son en Breugel / regio - Onder de naam ‘ALS het licht uit gaat’ organiseert een groep enthousiaste mountainbikers voor de vijfde keer op 16 oktober een MTB-avondtocht van 35 kilometer. De route gaat door het Dommeldal en het groene gebied ten noorden van Eindhoven. De tocht wordt gereden om geld bijeen te fietsen voor de slopende en dodelijke spierziekte ALS.

De naam van de MTB-avondtocht mag de groep van de geestelijke vader gebruiken. ‘ALS het licht uit gaat’ is namelijk de titel van de gedichtenbundel die Jan Zuring uit Nuenen schreef. Ook dit jaar is hij weer de eregast en vervult hij een rol bij de start. Jan heeft zelf ALS en weet waar hij het over heeft.

Steeds meer organisaties en sponsoren raken betrokken bij het sportieve evenement zoals Eindhoven Atletiek. De deelnemers krijgen bij terugkomst van drie anonieme sponsoren een broodje hamburger en een paar fietssokken aangeboden. De start en finish van de toertocht zijn op de atletiekbaan. In de editie van 2019 gingen er maar liefst 435 deelnemers van start.

De IJzeren Man is een geliefd onderdeel van het parcours. Op de route worden de fietsers op diverse plaatsen muzikaal verrast. Bij tuinbouwbedrijf de Haas wordt er dwars tussen de frambozen en bessenstruiken doorgefietst. Hoevenaars Licht & Geluid zorgt weer voor een extra showelement op het parcours.

Word je na het lezen van het bovenstaande enthousiast om dit jaar mee te doen? Deelname is alléén mogelijk via voorinschrijving. Dit kan tot 15 oktober. Wil je meer weten? Breng dan een bezoek aan www.alshetlichtuitgaat.nl.

Ben je zelf geen fietser, of fiets je liever niet in het donker, maar spreekt dit initiatief je wel aan? Elke vorm van donatie of sponsoring is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op genoemde website.