Carlos Hulsen (in 2019) in actie tijdens de wedstrijd in Mol-Balen (archieffoto)
Carlos Hulsen (in 2019) in actie tijdens de wedstrijd in Mol-Balen (archieffoto) Foto: Erwin Steijaert

Carlos Hulsen neemt leiding in kampioenschap

Algemeen sport

Son en Breugel - Motorcrosser Carlos Hulsen uit Son en Breugel stond zondag 10 oktober met zijn 250 cc Honda aan de start bij de wedstrijd in het Overijsselse Holten op het circuit De Zuurberg met verschillende hoogte verschillen en natuurlijke glooiingen. Een baan met harde ondergrond wat veel stuurwerk vraagt van de rijders en dat ligt hem en de Honda wel. Carlos had hier nog nooit eerder op dit circuit gereden, maar hij vond het wel een hele mooie baan.

Onder een mooie najaarszon zette hij een tweede tijd neer op de klokken van het 35-koppige veld. Wat hem een mooi plekje op leverde achter het starthek. Carlos schoot achter het starthek vandaan en dook als tweede de eerste bocht in. Binnen één ronde wist hij de kopman te passeren en nam hij de leiding in de wedstrijd over. Carlos liet zien dat zijn ervaringen in Spanje hem op deze baan goed van pas kwamen en stuurde zijn Honda naar de overwinning.

Tweede manche
In de tweede manche kwam hij nog beter achter het starthek vandaan, nam de kop en kreeg een treintje van een tweetal rijders achter hem aan. Carlos gaf geen krimp en reed foutloos naar zijn tweede manche overwinning van de dag.

Met twee manche overwinningen ging de grootste beker mee naar Son en Breugel en deed Carlos goede zaken in het kampioenschap. Over twee weken gaat hij op zondag 24 oktober, als leider in het kampioenschap met een voorsprong van 20 punten, in St. Isidorushoeve de laatste wedstrijd in.