Ben Bedford laat het publiek genieten van zijn muziek
Ben Bedford laat het publiek genieten van zijn muziek Foto: ©Annie Maessen

Succesvol optreden Ben Bedford bij Lazy Sonnie Afternoon

Algemeen Muziek

Son en Breugel - De tweede aflevering van Lazy Sonnie Afternoon vond zondag 10 oktober plaats. Na een uitverkocht optreden van Lenny Kuhr was het podium nu voor de uit Illinois, USA, afkomstige Ben Bedford. Zijn optreden werd voorafgegaan door een prachtige opening van Rocco van Loenen en Belle Heerikhuizen, bevlogen theatermakers uit Amsterdam met een muzikale passie. Hun stemmen kleuren als geen ander bij elkaar.

Ben Bedford bleek een muzikale schilder te zijn. Met zijn kenmerkende stem, poëtische teksten en prachtige gitaarspel als verf en penselen schilderde hij muzikale kunstwerken over zowat alle facetten van een mensenleven. Hij toonde zich ook een bekwaam verteller die ieder nummer vooraf liet gaan door een anekdotische inleiding. Humor werd hierbij niet geschuwd. Ben Bedford is bovenal een liefhebber. De organisatie moest hem er fijntjes op wijzen dat hij al een half uur langer aan het spelen was dan gebruikelijk. Het publiek maalde er niet om en ging helemaal in zijn muziek op.

De middag werd afgesloten met een after party in de lounge van La Sonnerie, waar huisband Caponata twee swingende en dynamische sets speelde, waarbij de voetjes geregeld van de vloer kwamen.

Op 7 november vindt de volgende editie van Lazy Sonnie Afternoon plaats. Hoofdact is de mediterane, gypsy-soul band Tigre Blanco, die miomenteel nationaal en internationaal flink aan de weg timmert. De band heeft als vertrekbasis Blue Collar Hotel Eindhoven, maar de leden komen van all over the place. De broeierige, soms duistere, maar vaak spetterende en swingende klanken van Tigre Blanco zullen La Sonnerie in vuur en in vlam gaan zetten.