Een van de activiteiten tijdens de Kids Survival Day
Een van de activiteiten tijdens de Kids Survival Day Foto: Mgr Bekkersgroep

Scouting Mgr. Bekkersgroep organiseerde succesvolle Kids Survival Day

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Al een aantal jaar organiseert de Scouting Mgr. Bekkersgroep de Kids Survival Day. Normaal een activiteit gehouden op het Oranjeveld voor alle kinderen in Son en Breugel, maar in verband met de corona-maatregelen werd het dit jaar in een iets ander jasje gegoten. Dit jaar heeft de groep er namelijk een ouder-kind dag van gemaakt.

Zaterdag 9 oktober verzamelden alle ouders en kinderen zich bij de Blokhut aan de Europalaan. Daar werd de dag geopend door het hijsen en salueren naar de vlag, waarna de aanwezigen in twee groepen werden verdeeld. Er stonden namelijk twee leuke onderdelen op het programma: een spellencircuit rondom de vijver en op de blokhut kon er onder het genot van koffie, thee en ranja een broodje gebakken worden boven het vuur.

Rondom de vijver waren er 12 verschillende spellen uitgestald die de kinderen met hun ouders, tegen andere kinderen en ouders, konden spelen. Zo was er een onderdeel waarbij de kinderen hun ouder moesten inwikkelen met wc-papier, hierdoor leken veel ouders in een mum van tijd op een mummie. Bij de kruiwagenrace en het zaklopen ging het om behendigheid en snelheid. Ook moest er worden samengewerkt bij het bouwen van een menselijke toren. 

Een echte scoutingklassieker, het snoephappen, kon ook niet ontbreken. Hierbij moeten er twee snoepjes uit een bak met water en een bak met meel gepakt worden, zonder de handen te gebruiken. Dit onderdeel bleek voor sommige echt een fluitje van een cent te zijn. Het eieren overgooien bleek voor de meeste echter een lastig onderdeel te zijn, met als gevolg dat de deelnemers al gauw helemaal onder de (rauwe) eieren zaten. Er waren ook rustigere onderdelen, zoals mega-Jenga, een kratjes race en spijkerbroek hangen.

Een onderdeel wat op veel bekijks kon rekenen van voorbijgangers was het ‘komkommer-vla-sjoelen’. Bij dit onderdeel werd er een tafel volgegoten met vla en was het de bedoeling om met komkommerschijfjes de mond van de medespeler te raken. Waarbij het bleek dat het haast onmogelijk was om de mond te raken en daarbij ook schoon te blijven.

Na al alle inspannende spelletjes kon er op de blokhut nagepraat en uitgerust worden bij het kampvuur waar het mogelijk was om een lekker broodje te bakken. De dag werd afgesloten met een grote BBQ. Na het eten gingen ouders en kinderen met een volle maag moe en voldaan naar huis. Sommige van hen een stuk minder schoon dan ze gekomen waren.