Winnaar Ons Dorp Kwist 2021 Masterminds
Winnaar Ons Dorp Kwist 2021 Masterminds Foto: Wil Feijen

Hattrick voor Team Masterminds bij Ons Dorp Kwist

Algemeen

Son en Breugel - Nog drie team captains stonden er rond de klok van 22.00 uur op het podium in de zaal van De Zwaan tijdens de bekendmaking van de winnaars van Ons Dorp Kwist. Team captains van drie teams die al vaker in de top drie geëindigd waren en zelfs twee oud-winnaars. Maar ondanks de ervaring gierden de zenuwen toch door het lijf van Pascal Scheepens, Maaike Sanders en Ronald Brekelmans. Uiteindelijk ging het team van de Masterminds er met de hoofdprijs vandoor, voor het team van de Zagerstraat & Co en Heurdemenie.

In de gezellig drukke zaal van De Zwaan konden de deelnemers aan de kwis even napraten over de vragen en opdrachten die ze op 1 oktober voorgeschoteld hadden gekregen. De presentatoren van de avond, Marleen Spooren en Remco Heeren, loodsten de teams door de verschillende categorieën heen en bespraken enkele leuke en opvallende vragen en de daarbij behorende antwoorden.

Helemaal foutloos
Sommige vragen waren door slechts enkele teams goed beantwoord, maar er waren ook vragen bij die zeer goed gemaakt waren. En natuurlijk werden ook de resultaten getoond van de doe-opdrachten zoals het schminken en het bakken van een pannenkoek in de vorm van Nederland. Een extra prijs was er voor vier teams die een categorie met 120 punten, ofwel helemaal foutloos, hadden gemaakt. De Koolweetjes, de Tweeties, de Masterminds en Gezwets in de ruimte mochten naar voren komen om hun prijs in ontvangst te nemen.

Top 10
Vervolgens werd er afgeteld vanaf team 44 tot 11, waarna de teams in de top 10 bekend waren. De team captains van deze teams mochten zich op het podium laten zien waar ze een voor één ook weer van af mochten stappen totdat de drie resterende teams overbleven. De Masterminds, Heurdemenie en Zagerstraat & Co zouden de prijzen gaan verdelen, dat was inmiddels duidelijk. Met 1130 punten eindige Heurdemenie, het team van Harmonie Pro Honore Et Virtute, op de derde plek.

Zij doen vanaf de eerste kwis mee, hebben de eerste twee edities gewonnen en zijn daarna ook nog regelmatig in de top 3 geëindigd. Na een zevende plek bij de vorige kwis volgde nu voor hen dus weer een mooie ereplaats. Op de tweede plek eindigde het team van Zagerstraat & Co. Deze fanatieke groep kwissers doet ook al enkele jaren mee en eindigen steevast hoog in het klassement. De vorige editie behaalden zij de tweede plek en ook dit jaar was dat het geval, met een puntentotaal van 1134 punten.

Afgetekend eerste
De winnaar werd met kop en schouders het team van de Masterminds. Zij behaalden een ongelofelijk puntentotaal van 1268. Hier mee werden zij afgetekend eerste . Een hele knappe prestatie van het team van captain Pascal Scheepens, die ondanks de prestaties van andere jaren volledig verrast was met de overwinning. De Masterminds winnen de beker nu voor de derde keer op rij en evenaren daarmee het team van Ouwe Mik wat in 2015, 2016 en 2017 deze prestatie neerzette.

Geslaagde editie
De organisatie van Ons Dorp Kwist kan terugkijken op een zeer geslaagde editie en een hele gezellige feestavond, mede door de muziek van DJ Alex. De commissie neemt nu even een korte pauze maar zal begin 2022 weer van zich laten horen wanneer de plannen uitgewerkt gaan worden voor de volgende editie van Ons Dorp Kwist.

Einduitslag Ons Dorp Kwist 2021

 1.         Masterminds
 2.         Zagerstraat & Co
 3.         Heurdemenie
 4.         Gezwets in de Ruimte
 5.         WDOM
 6.         Important
 7.         FC Schuttersheide
 8.         Bevers & Boschman
 9.         Scouting Dutmella
10.         Butterfly Bunch
11.         Kwist t wel!
12.         Verse broodjes
13.         Witte gij ’t zelluf #jwidb
14.         De Koolweetjes
15.         Vûr spek en bonne
16.         Team Regenboog 2.0
17.         De Dikke Vandalen
18.         De kleine heide
19.         Witte Gei(u)t
20.         FiFO
21.         Van alles en nog wa
22.         De Tweeties
23.         Kanaalbabbels
24.         Kwist ‘t
25.         Op ’t nippertje
26.         Quiz niks
27.         Lavrijssen & Co
28.         Per seconde grijzer
29.         De (sl)importers
30.         Plutokwist’t
31.         Het Geweten Uit De Gentiaan
32.         Sterren van sonniushof
33.         buurtvereniging Bokt
34.         Buurtvereniging GEHURTERBIJ
35.         Op ’t puntje van m’n tong…
36.         Ik kan heel mooi fluiten
37.         De Raccers
38.         de Bij(dehandjes)
39.         QT D’n Jachters
40.         De Toetjes
41.         Bar Son en Breugel
42.         Error404: Teamname not
43.         Stappies
44.         FC Ross
45.         Het verandapleintje

Tweede plaats Ons Dorp Kwist 2021 Zagerstraat & Co
Derde plaats Ons Dorp Kwist 2021 Herdemenie
Ons Dorp Kwist 2021
Ons Dorp Kwist 2021
Ons Dorp Kwist 2021
Ons Dorp Kwist 2021
Ons Dorp Kwist 2021
Ons Dorp Kwist 2021
Ons Dorp Kwist 2021
Ons Dorp Kwist 2021
Ons Dorp Kwist 2021
Ons Dorp Kwist 2021