Marc Gouka (l) en Helma van Vegchel (m) samen voorzitter Marianne van der Putten
Marc Gouka (l) en Helma van Vegchel (m) samen voorzitter Marianne van der Putten Foto: Marianne van der Putten

Buurtbeheer Hoogstraat/oostelijk deel Het Eigen neemt afscheid van twee leden

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Buurtbeheer Hoogstraat/oostelijk deel Het Eigen heeft in de eerste vergadering sinds coronatijd afscheid genomen van twee actieve leden: Helma van Vegchel en Marc Gouka. Voorzitter Marianne van der Putte-Verhoeven bedankte beiden met een boeket bloemen. Doordat de verbouwing van De Boerderij nog niet voltooid is, vond deze vergadering plaats in het gemeentehuis.

Het buurtbeheer bestond afgelopen januari 25 jaar en Helma was vanaf het begin al betrokken bij dit beheer, toen nog Buurtpreventie Hoogstraat. Na één jaar is zij notulist geworden tot aan de dag van vandaag. Door familieomstandigheden moet zij meer thuis zijn voor haar partner. Het notuleren wordt nu overgenomen door Karin Gorissen. Marc Gouka is politieagent en altijd nauw betrokken geweest bij deze buurt en het buurtbeheer en dat 19 jaar. Marc gaat eind deze maand met welverdiend pensioen. Sander Peters is aangesteld als zijn vervanger.

Son en Breugel heeft meerdere buurtbeheren gehad, maar Buurtbeheer Hoogstraat en het later toegetreden oostelijk deel Het Eigen is nog het enige in Son en Breugel. Graag ziet dit buurtbeheer aanvulling vanuit het oostelijk deel Het Eigen (Van Gentlaan, oostelijke zijde Piet Heinlaan, Planetenlaan en Nijnselseweg) om ook in dit deel meer grip op veiligheid te krijgen. De vergaderingen worden drie keer per jaar gehouden in De Boerderij. Bij die vergaderingen neemt altijd een afvaardiging deel van de gemeente, boa, politie en woningstichting ‘thuis. Alles wat speelt in de wijken wordt besproken en er wordt gekeken naar verbeteringen. 

Voor het komende half jaar staat onder andere weer een wijkschouw op het programma. Ook denkt men aan een kraam waar men voorlichting kan krijgen om het criminelen niet te makkelijk te maken (De Bijtende Bende). Vóór de coronatijd had de wijk, in samenwerking met gemeente en politie/boa’s een preventieronde gedaan om de mensen erop te attenderen dat garagedeuren/poorten niet afgesloten waren waardoor men onder andere fietsen of gereedschap zomaar mee kon nemen. 

Over het algemeen zijn de wijken veilig, mede door aansluiting met de Buurt WhatsApp Alarmgroep, maar je moet het criminelen niet makkelijk maken. Voor inlichtingen kunt u bellen met Marianne van der Putte-Verhoeven 0499–472492.