V.l.n.r.: dj Bernie Bakker, Marthony Gevers en Jürgen Feuerriegel
V.l.n.r.: dj Bernie Bakker, Marthony Gevers en Jürgen Feuerriegel Foto: Wil Feijen

Eindelijk kunnen de beentjes weer los

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Met een vertraging van achttien maanden gaat het op zaterdag 30 oktober alsnog gebeuren: de eerste discodansavond voor veertigplussers in De Bongerd in Breugel. De organisatie van deze activiteit heeft lang moeten wachten en kan eindelijk iedereen van harte welkom heten die van dansen houdt, op muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig, met wellicht ook een housenummer.

Geschreven door: Jürgen Feuerriegel
Fotograaf: Wil Feijen

Begin vorig jaar ontstond het idee om dansavonden voor veertigplussers te organiseren omdat feestjes waar gedanst wordt zo veel leuker zijn dan praatfeestjes. Er gebeurt van alles en de volgende ochtend ben je heel ontspannen. Maar waar kun je tegenwoordig nog lekker swingen zoals vroeger?

Enthousiast
Met dit idee ging Jürgen op zoek naar een geschikte compagnon en kwam terecht bij Martony Gevers, uitbater van De Bongerd; hij was meteen enthousiast en wilde graag meedoen. Zijn café heeft een mooie dansvloer met passende verlichting, een bar en aan de zijkant zitjes. “Martony wilde graag meer leven in de brouwerij en hij kende een goede en ervaren dj, Bernie Bakker”, aldus Jürgen. Ook Bernie zag het zitten; hij vindt niets leuker dan het publiek in beweging brengen en zo was het disco-team compleet.

Uitstel geen afstel
Jürgen: “De flyers voor de première in maart 2020 waren al gedrukt, maar toen kwam corona. Veel mensen hadden ons spontaan al laten weten dat zij ons idee geweldig vonden en dat zij graag wilden komen dansen, maar het mocht niet doorgaan.” En nu kan het dan toch eindelijk wel. De eerste discoavond start op zaterdagavond 30 oktober om 20.00 uur. De entree is vijf euro en om alles veilig te laten verlopen checkt de organisatie bij de ingang de QR-code van elke bezoeker.

Maandelijks
De organisatie wil graag elke maand een dansavond organiseren. Op 11 december en 15 januari staan de volgende dansavonden alweer op de kalender. Noteer deze data alvast in jouw agenda. Maar eerst de première op 30 oktober; iedereen is welkom. Let’s dance!