De leden van het Sons Kamerkoor
De leden van het Sons Kamerkoor Foto: Wil Feijen

Sons Kamerkoor presenteert Allerzielenconcert in Genovevakerk

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Het Sons Kamerkoor is altijd blijven zingen, live wanneer het kon, anders online. Op 31 oktober presenteert het Sons Kamerkoor een Allerzielenprogramma in de Genovevakerk in Breugel. Als vanouds en live. Onder het thema ‘Bezinning en Hoop’ zingt het koor toepasselijke liederen van Bach, Rheinberger, Mendelssohn, Purcell en Tallis. Deze liederen stammen uit 1500 tot 1950 en zijn in het Latijn, Engels en Duits.

Het concert begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Het koor vraagt na afloop wel om een financiële bijdrage. Onder de bezielende leiding van de nieuwe dirigent, Paul Gieles, belooft het een mooi concert te worden. Paul studeerde koordirectie aan het Conservatorium in Tilburg. Naast studie en werk was hij bezig met muziek en sinds enkele jaren wijdt hij zich er helemaal aan. Paul was onder meer dirigent van ‘Zingen-voor-je-leven Eindhoven’ en bestuurslid bij de Stichting ‘Muziek in de Cathrien’. 

Instrumentalisten
Zoals altijd betrekt het Sons Kamerkoor instrumentalisten bij de concerten. Dit keer organiste/pianiste Tannie van Loon en de jonge harpiste Inge van Grinsven. Tannie van Loon begeleidt het koor vaker; dit keer doet ze dat bij een aantal liederen op orgel en piano. Ze studeerde aan het Conservatorium in Tilburg. Tannie geeft regelmatig concerten in kerken en kathedralen in binnen- en buitenland.

Inge van Grinsven speelt harp tijdens de twee intermezzo’s. Op haar negende ontdekte ze haar passie voor de harp. Inge studeerde eerst aan de Young Musicians Academy in Tilburg, nu aan het conservatorium van Amsterdam. Ze won al prijzen op nationale en internationale concoursen.

Afwisseling, al bijna 50 jaar
Het Sons Kamerkoor is een gemengd koor, springlevend, telt 20 leden, treedt graag op, houdt van afwisseling en zingt vooral oude koormuziek: wereldlijke en geestelijke, vrolijke en ernstige muziek, vooral van vóór 1900. Zowel a capella als met instrumentale begeleiding. Jaarlijks presenteert het koor tenminste twee verschillende concerten; meestal met een vrolijk/luchtig karakter in het voorjaar en een religieus programma in het najaar.

In 2022 viert het Sons Kamerkoor zijn 50-jarig bestaan met meerdere en uiteenlopende activiteiten. Volg de aankondigingen in DeMooiSonenBreugelKrant om ze mee te maken! Het eerste concert in ons dorp in het nieuwe jaar is op 24 april 2022 om 15.00 uur in De Zwaan.

Sopranen gezocht
Het Sons Kamerkoor zoekt twee hoge sopranen! Op www.sonskamerkoor.nl leest u meer over het koor en u kunt het er ook beluisteren.