Gastspreker Laura Bulsink van ‘Zorg in Oktober’
Gastspreker Laura Bulsink van ‘Zorg in Oktober’ Foto: Alzheimer Café

Jennie Castelijns en Laura Bulsink te gast bij Alzheimer Café

Algemeen Zorg

Son en  Breugel / Regio - Het Alzheimer Café opende vorige maand na een lange tijd weer haar deuren. Tot grote vreugde van de vrijwilligers was de zaal weer goed gevuld. Veel bekende gezichten lieten zich weer zien, maar er waren ook verschillende nieuwe gasten. 

Diny Nooijen, één van de vrijwilligers, laat weten dat ze elkaar echt gemist gemist hebben: “In corona tijd maakten we elke maand een opname, zodat we onze doelgroep toch van informatie konden voorzien. Heel anders dan een echte ontmoeting, maar gelukkig toch iets. En we bereikten hiermee per keer honderden kijkers. Alle opnames staan op ons YouTube-kanaal, onder ‘Alzheimer Regio Zuidoost-Brabant’, en kunnen nog altijd worden bekeken. Het betreft thema’s zoals bijvoorbeeld de rol van de notaris, hulpmiddelen in huis of wat is dementie.”

Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen met dementie, voor hun mantelzorgers en voor alle andere geïnteresseerden. Het doel is om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast is er steeds een interview met een deskundige spreker. Deze maand gaan de vrijwilligers van het Alzheimer Café in gesprek over de samenwerking tussen zorgaanbieders in de regio. Door deze samenwerking zijn er mooie activiteiten ontwikkeld in het voorliggend veld voor mensen met dementie en hun naasten. In het café schuiven Jennie Castelijns, van ‘Joris Zorg’ en Laura Bulsink van ‘Zorg in Oktober’ aan. Ze gaan in gesprek over de meerwaarde van deze samenwerking en een aantal prachtige activiteiten, zoals het ‘Langer Thuis Kompas’, een platform dat inzicht en overzicht biedt in het ondersteuningsaanbod voor ouderen. 

Daarnaast zijn er de Virtual Reality brillen die helpen met de beleving van dementie. Ook is er de ‘Dementiewijzer’, een handzame wijzer met twintig communicatietips en informatiepunten. En tot slot is er het boekje ‘Zonder Zorgen Mantelzorgen’, met veel handige informatie voor mantelzorgers. 

De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 27 oktober in partycentrum ’t Zand (Oirschot) en start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Klik hier om aan je aan te melden of bel naar 06-16677830. Een coronatoegangsbewijs is nodig.