V.l.n.r.: Willem van ’t Geloof, Margareth Wierstra en Huub van Dinter; Pierre Brants ontbreekt op de foto
V.l.n.r.: Willem van ’t Geloof, Margareth Wierstra en Huub van Dinter; Pierre Brants ontbreekt op de foto Foto: @SBC

Vier bestuursleden nemen afscheid van SBC

Algemeen sport

Son en Breugel - SBC was op maandag 18 oktober, na ruim anderhalf jaar tijd, weer in staat om een algemene ledenvergadering te houden in het paviljoen aan de Afrikalaan. Naast de gebruikelijke agendapunten, zoals beleid en financiën, werd er ook formeel afscheid genomen van vier bestuursleden. Alle vier hebben zich in de afgelopen twintig jaar op buitengewone wijze ingezet voor SBC. Tezamen stopt er bijna zeventig jaar ervaring aan vrijwilligerswerk.

Margareth Wierstra
Margareth is sinds 2000 actief voor SBC als leider, secretaris van het jeugdbestuur en nauw betrokken bij toernooien en nevenactiviteiten bij SBC. Ze stopt als secretaris van het hoofbestuur en blijft als vrijwilliger verbonden aan SBC.

Pierre Brants
Pierre kwam in 2002 bij SBC als jeugdleider en heeft een grote staat van dienst als jeugdsecretaris, jeugdvoorzitter en secretaris van het hoofdbestuur. Erg opmerkelijk is de bijdrage van Pierre in het opzetten van het scheidsrechterkorps van SBC. Daarnaast was Pierre betrokken bij de kantine en bij talloze nevenactiviteiten en toernooien. Pierre is Lid van Verdienste van SBC.

Huub van Dinter
Huub werd in 2003 jeugdleider en kwam daarna in het jeugdbestuur als groepsleider. Vanaf 2008 was Huub lid van het hoofdbestuur voor algemene zaken en daarin heeft hij SBC enorm geholpen bij inkoop en het beheer van het sportpark. In deze rol is hij van grote waarde geweest voor de club. Samen met Pierre Brants was Huub de drijvende kracht achter de scheidsrechterscommissie. Ook voor sponsoring heeft Huub een belangrijke bijdrage gehad vooral in combinatie met de bouw van de kantine in 2012 en inkoop van grote voorzieningen bij SBC. De algemene ledenvergadering benoemde Huub als Lid van Verdienste.

Willem van ’t Geloof
Willem is als jeugdleider begonnen bij SBC in 2005. Later werd hij veiligheidsfunctionaris en groepsleider van de A-jeugd in combinatie met leider. In 2013 werd hij voorzitter van de jeugd en in 2015 voorzitter van SBC. Willem was zich altijd bewust van de positie van voorzitter binnen en buiten de vereniging. Bestuurlijke verantwoordelijkheid is altijd noodzakelijk geweest voor hem. Als voorzitter heeft hij samen met twee penningmeesters SBC naar een hoger niveau gebracht qua financiën zonder concessies te doen op voetbalgebied. Willem treedt nu toe tot het illustere clubje van oud-voorzitters van SBC.

SBC dankt al haar vrijwilligers, maar deze vier op dit moment zeer hartelijk. Tijdens de ALV werden de volgende bestuursleden benoemd: Ruud Schrurs als voorzitter van het jeugdbestuur en Moos van der Heijden als voorzitter ad interim.