Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Lezerspodium: Waar liggen de prioriteiten?

Algemeen Lezerspodium

Son en Breugel - Met regelmaat vinden wij in uw krant klachten terug over de ‘te gladde trottoirbanden’. De gemeente heeft er onderhand iets aan gedaan en nog is het niet goed? Mevrouw Van den Bout verbaast zich daarover in uw krant van 13 oktober. Eerlijk gezegd kan ik me ook wel andere prioriteiten voorstellen.

Met regelmaat zie ik ouderen door het dorp schuifelen waarvan ik me afvraag, hoe lang gaat dit nog goed. Maar de oplossing zou eerder liggen in verhuizen naar de inmiddels afgebroken of onbereikbare bejaardenflats dan klagen over te gladde trottoirbanden wat hooguit een symptoom is van een groter probleem: bejaardenpolitiek.

Mocht het licht nog eens gaan schijnen dan kan men misschien politiek bewerkstelligen dat aan deze afbraak van bejaardenhuisvesting een eind komt. Ook kan men overwegen om de ‘samenlevingssanktie’ voor bejaarden (AOW korting ) op te heffen, de privatisering van woningbouwcorporaties terug te draaien, tegelijk met verhuurdersbelasting voor woningbouwcorporaties. Misschien komen er dan wel een heleboel woningen van ouderen vrij voor jongeren.

Een groter aandachtspunt in verhouding tot de trottoirbanden zou de noodkreet tot twee keer toe van dokter De Groot over de huisartsenhuisvesting moeten zijn. Volgens mij is de bezetting van het multicultigebouw nog steeds niet helder en gezien de grootte van dat gebouw zouden daar wellicht de huisartsen ondergebracht kunnen worden. Om privacy te waarborgen zou dat medisch centrum dan een eigen ingang kunnen krijgen.

W. Zwetsloot