Steek een kaarsje aan voor iemand die je mist (archieffoto)
Steek een kaarsje aan voor iemand die je mist (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Gedenk een dierbare en steek een kaarsje aan

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Iemand moeten missen die je lief is - dat komt vroeg of laat in ieders leven voor. De mensen die je niet wil missen, leven voort in het hart en in de herinnering maar het gemis doet pijn. In deze tijd van het jaar worden traditiegetrouw degenen herdacht die zijn overleden. Men keert meer naar binnen, nu het buiten grijs en grauw kan zijn en de dagen korter worden. Misschien steek je thuis een kaarsje aan. Bij een foto van wie je moet missen.

Dat kan ook in de kerk. Want je bent niet de enige die rouwt en verdriet heeft. Gedenken kun je samen doen. Je brengt degene aan wie je denkt in het licht. Haar of zijn naam mag genoemd worden, je mag over hem of haar praten. Ook als het al zo lang geleden is. Omdat mensen met elkaar verbonden zijn en elkaar nodig hebben, juist wanneer het leven kwetsbaar is.

Iedereen die dat wil is welkom om een kaarsje op te steken in de kerk van de Protestantse Gemeente in Sint-Oedenrode, Son en Breugel op zaterdag 30 oktober tussen 11.00 - 15.00 uur in de PKN-kerk, Zandstraat 26 te Son en Breugel.