Dit jaar is er geen traditioneel ontvangst van Sinterklaas op het Raadhuisplein (archieffoto)
Dit jaar is er geen traditioneel ontvangst van Sinterklaas op het Raadhuisplein (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Sinterklaas in Son en Breugel

Algemeen Sinterklaas

Son en Breugel - Sinterklaas komt zondag 14 november aan in Son en Breugel. Om ongeveer 14.00 uur meert hij aan aan de kade van het kanaal aan de kant van Ekkersrijt. Omdat het dit jaar een beetje anders gaat als anders zal Sinterklaas met zijn hulppieten te voet zijn weg vervolgen.

Via de Nieuwstraat loopt hij richting het gemeentehuis. Kinderen en hun ouders kunnen zich opstellen in de Nieuwstraat op gepaste afstand van elkaar. Iedereen kan zo op zijn beurt Sinterklaas of de hulppieten ontmoeten en misschien zelfs een handje geven. Om het nog leuker te maken kunnen alle kinderen volgende week een tekening downloaden en deze thuis uitprinten. Die kunnen ze ingekleurd aan de hulppieten geven die de tekeningen allemaal verzamelen. De mooiste tekeningen worden door Sinterklaas beloond met een leuke verrassing. Deze winnaars worden via DeMooiSonenBreugelKrant bekendgemaakt en zij kunnen hun verrassing op het kantoor, Boslaan 2a, ophalen. 

Sinterklaas heeft brieven gestuurd naar papa’s en mama’s met de vraag of zij hem kunnen helpen bij de intocht als hulppiet. Inmiddels hebben er al vele ouders hun medewerking toegezegd na ontvangst van de speciale Sint brief!

Lees woensdag 10 november alles over de Sinterklaasintocht in deze krant.