V.l.n.r.: Patricia Otten, Quint Otten, Marco Uddink en André Otten
V.l.n.r.: Patricia Otten, Quint Otten, Marco Uddink en André Otten Foto: Quint Otten

Zegereeks kickbokser Quint Otten blijft zich voortzetten

Algemeen sport

Son en Breugel - Na de overstap van Quint Otten van Fighting Talents naar team Hageman blijven de overwinningen elkaar opvolgen. Eerst bij Sportvision in Eindhoven, daarna bij Enfusion in Alkmaar en nu was het de beurt op het grote gala van Real Fighters in Hilversum.

Na twee weken rust in verband met vermoeidheidsklachten, heeft Quint in overleg met de huisarts voor de zekerheid bloed geprikt. Uit het onderzoek bleek dat Quint al vanaf de partij in Eindhoven gevochten heeft met de ziekte van Pfeiffer en ook bij Enfusion. Na twee weken rust wilde de sportman het toch weer gaan proberen en zodoende werden het trainingsschema, voeding en rust aangepast. Dit zou genoeg moeten zijn om rustig te herstarten met zijn training.

Een week voor het gala in Hilversum kregen de trainers de vraag of Quint een partij wilde aannemen omdat er een andere jongen was uitgevallen op het gewicht van 72kg. Zijn trainers hebben gekeken of dit haalbaar was en ze hebben het gedaan. Op het moment dat er contact werd opgenomen woog Quint 80kg en zou dus moeten afvallen naar 72kg. Dit was voor Quint erg zwaar, maar het is hem gelukt: op de weging woog hij 72kg.

Zondag 7 November was het zover: drie rondes van drie minuten. Het werd een zware partij en je kon zien dat Quint nog niet helemaal hersteld was. Na drie harde rondes knokken, ging de overwinning dit keer op punten toch weer mee naar Son en Breugel. De volgende partij van Quint is op 11 december in het Belgische Lommel. Daar wordt het gala Fights at the Border gehouden. Quint bedankt zijn ouders, trainers, sponsors North Side Sports, VW Infra BV, Leroys Gym en Barbos Barbershop.