Arjen met zijn buffel Doerak
Arjen met zijn buffel Doerak Foto: Filmfragment uit Farmer, a way of life by Gaetano Naccarato

Stoere buffel Doerak gaat voor een Oscar

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - De jonge Franse filmmaker Gaetano Nacarato heeft een documentaire gemaakt over het leven en de passie van boeren in Europa. Onder de titel ‘Farmer, a way of life’ filmde hij het boerenleven in Europa. De documentaire is ingestuurd voor een Oscar 2020 als ‘best documentary’. De winnaars van dit 49ste filmfestival worden 27 maart 2022 bekendgemaakt.

Redacteur: Arjen Strik

Zowel in de docu als trailer en poster komen de buffels van Arjan Swinkels prominent naar voren. Desgevraagd geeft de stoere boer van De Stoerderij uit Son en Breugel een toelichting: “Gaetano was hier een jaar of twee geleden om opnames te maken voor zijn documentaire over boeren in Europa. Hij is via via bij ons terechtgekomen. Onze buffels zijn natuurlijk wel redelijk fotogeniek.”

“De filmmaker is een pietje-precies en elke scène moest wel 28 keer over. Hij had het toen al over een Oscar als zijn ultieme doel”, vervolgt Arjan trots. Onlangs werd bekendgemaakt dat zijn documentaire ‘Farmer, a way of life’ genomineerd is voor een Oscar. De film gaat niet alleen over buffels en Arjen; zij komen slechts zo’n 4 à 5 keer in beeld. Arjan is in de film onder andere te zien met buffel Doerak. Arjan: “Ik vind dat we best wel een prominente rol hebben in het geheel. Maar er zijn natuurlijk ook veel beelden van andere boeren in Europa. Hoe zo’n nominatie precies werkt, dat weet ik niet hoor, ik sta er verder buiten.”

Kijk op hier voor de trailer met Arjan en Doerak.