Helaas mag Sinterklaas dit jaar de kinderen niet op het podium op het Raadhuisplein begroeten (archieffoto)
Helaas mag Sinterklaas dit jaar de kinderen niet op het podium op het Raadhuisplein begroeten (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Sinterklaas op bezoek in Son en Breugel

Algemeen Sinterklaas

Son en Breugel - Zondag is het weer zover, dan komt Sinterklaas met zijn Pieten weer in Son en Breugel aan. Vanaf 14.00 uur zet hij voet aan wal bij de hefbrug in ons dorp. De Sint heeft het weer mooi voor elkaar; met meerdere schepen en met heel veel Hulppieten. Speciaal voor de kinderen met een glutenallergie reist er een speciale Piet mee.

Dit jaar gaat Sinterklaas het een beetje anders aanpakken. In verband met de geldende maatregelen wordt de intocht een doorstroom evenement. Sinterklaas heeft burgemeester Hans Gaillard onderweg naar Son en Breugel al opgepikt en hij zal samen met Sinterklaas en al zijn Hulppieten aanmeren. Als de schepen aangemeerd zijn, loopt Sinterklaas met de burgemeester en al zijn Pieten richting het centrum van Son. 

Raadhuisplein
Op deze manier kan iedereen een mooi plekje zoeken langs de route en voldoende afstand van elkaar houden. Sinterklaas en zijn Hulppieten hebben een mooi zicht op iedereen, terwijl zij over de Nieuwstraat richting het gemeentehuis lopen. Op de kruising Nieuwstraat/Raadhuisplein bestijgt Sinterklaas nog even op zijn paard Ozosnel die daar op hem wacht. De route gaat dan naar het gemeentehuis waar Sinterklaas en zijn Hulppieten direct naar binnen gaan. Er wordt geen speciaal ontvangstprogramma op het Raadhuisplein gehouden.

Glutenvrije Piet

Deze Hulppiet is te herkennen aan het mooie lichtgroene/witte pak. Deze Piet vindt het belangrijk om kinderen te herkennen door middel van een speciale kleurplaat of vlag die ouders op de muts of jas van hun kinderen kunnen spelden. Deze kleurplaten of vlaggen kunt u downloaden op www.glutenvrij.nl. Deze Piet wil niet aangeraakt worden in verband met kruisbestuiving. Deze Glutenvrije Piet is in de buurt van Sinterklaas te vinden.

Kleurwedstrijd
Kleur de Sinterklaaskleurplaat die hieronder is afgebeeld of maak zelf een mooie tekening en lever deze ingekleurd in tijdens de optocht. Er zijn Hulppieten die de tekeningen verzamelen en Sinterklaas zoekt de mooiste uit die beloond wordt met een leuke verrassing. Zet duidelijk je naam en adres op de kleurplaat; de gelukkigen worden bekendgemaakt via deze krant.

De route
De route loopt vanaf het kanaal, kruispunt Kanaalstraat/Ekkersrijt naar het gemeentehuis via de Nieuwstraat. Op de route kunnen bezoekers zich langs de kant opstellen. De organisatie vraagt voldoende afstand van elkaar te nemen zodat het voor iedereen een leuk en toegankelijk evenement wordt. Sinterklaas en zijn Hulppieten nemen zoveel mogelijk tijd voor iedereen, maar het is niet toegestaan te dringen en in grote menigte tegen elkaar te staan. Ook vraagt het Sinterklaascomité gepaste afstand te houden van de Hulppieten en Sinterklaas. Zij hopen op uw begrip.

Afbeelding
Algemeen 16 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 16 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 19 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella