De prijswinnaars van de Peaceposterwedstrijd 2021
De prijswinnaars van de Peaceposterwedstrijd 2021 Foto: Wil Feijen

Prijswinnaars bekend Lions Peace Posterwedstrijd

Algemeen Jeugd

Son en Breugel - De prijsuitreiking van de lokale Peace Posterwedstrijd vond woensdag 10 november plaats in het Vestzaktheater. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Lions Club Son en Breugel. Niet alleen in Son en Breugel worden leerlingen van de groepen 7 en 8 aan het denken en tekenen gezet; de wedstrijd vindt plaats over de gehele wereld. 

Uiteindelijk levert ieder land de beste poster in bij het Lions hoofdkwartier in de Verenigde Staten. Daar wordt dan de winnaar van de wereld gekozen die wordt uitgenodigd om een bezoek te brengen aan New York, inclusief een bezoek aan de Verenigde Naties. Maar het begint wat kleiner, dus terug naar ons eigen dorp.

Door een vakjury werden een paar weken geleden alle ingezonden posters bekeken die door de leerlingen van de Son en Breugelse basisscholen waren ingeleverd. Dit jaar werd er extra gelet of het jaarthema ‘We zijn allemaal verbonden’ goed tot uiting kwam. Van de 244 posters werden de 25 beste uitgezocht; die hebben twee weken in het Vestzaktheater gehangen. De tentoonstelling werd zoals altijd opgezet door onze eigen bibliotheek en het stemmen voor de publieksprijs werd door de dames van de bibliotheek begeleid. Uiteindelijk werden er 233 stemmen uitgebracht voor die prijs, wat ervoor zorgde dat een derde hoofdwinnaar bekendgemaakt kon worden op de prijsuitreiking. De nummers 1 en 2 waren door de vakjury aangewezen.

Om 16.00 uur in de middag zaten de makers van de posters met familie in spanning te wachten wie welke prijs zou krijgen. De prijsuitreiking werd dit jaar gedaan door wethouder Jos de Bruin. Van iedere school was er een eerste en tweede prijs, goed voor een boekenbon en een vrijkaart voor een bezoek aan Museum Bevrijdende Vleugels.

De eerste prijs ging naar Pieter Kool (De Krommen Hoek), de tweede prijs was voor Kyra Moors (De Stokland) en de publieksprijs werd gewonnen door Elin Lernout (De Krommen Hoek). Zij wonnen hiermee nog een extra vrijkaart, maar bovenal ook nog een rondvlucht boven Son en Breugel komend voorjaar gesponsord door Dierenartsenpraktijk ’t Harde Ven.

Na de prijsuitreiking ging iedereen weer tevreden naar huis. De leden van de Lions Club wensen de leerlingen van groep 8 nog veel plezier met hun laatste jaar op hun basisschool en veel succes op de nieuwe school en de leerlingen van groep 7 hopen ze volgend jaar terug te zien bij de volgende editie van de Peace Poster Wedstrijd, een nieuw moment om met elkaar weer even bij vrede en vrijheid stil te staan.

Met dank aan: het Vestzaktheater, De bibliotheek Son en Breugel, Museum Bevrijdende Vleugels en Dierenartsenpraktijk ’t Harde Ven.

Afbeelding
Afbeelding
Ingezonden 5 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 15 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 19 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 20 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 21 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 22 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel