Een toost op de opening van de Van Duren Padel Academy in het Indoor Padel Centrum in Son en Breugel
Een toost op de opening van de Van Duren Padel Academy in het Indoor Padel Centrum in Son en Breugel Foto: Wil Feijen
Foto’s

Padelcentrum opent deuren in Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Padel klinkt misschien onbekend, maar het is dé snelst groeiende sport in Nederland. Steeds meer mensen leren wat deze dynamische sport te bieden heeft, en nu is in Son en Breugel de mogelijkheid dit zelf te ondervinden een stuk dichterbij gekomen.

Redacteur: Maury Senden
Fotograaf: Wil Feijen

Het fenomeen padel vindt zijn oorsprong in Mexico, want in 1962 bouwde de Mexicaan Enrique Corcuera de eerste padelbaan in zijn achtertuin. Daarna heeft deze combinatie van tennis en squash zich van Midden- en Zuid-Amerika via Spanje, het land waar Nederland voor het eerst meedeed aan het WK padel, verspreid over Europa. Nu heeft ons kikkerlandje al meerdere teams die meedingen in grote toernooien.

Fanatieke familie
Vader en zoon Martin en Bennet van Duren zijn tegenwoordig verslaafd aan deze levendige sport. Als oud-profvoetballer van PSV, FC Groningen en FC Basel kan Martin niet stilzitten. Na jarenlang op de tennisbaan te hebben gestaan, ontdekte hij de nieuwe sport. Bij Bennet zat de passie voor tennis in het bloed en hij was meteen enthousiast toen hij met padel kennismaakte. Samen hebben de twee besloten door te gaan in deze sport. Beiden haalden bij de Babolat Padel Academy in Madrid hun trainersdiploma, waarmee hun kwaliteiten worden gewaarborgd.

Geslaagde opening
Op 14 november opende de Van Duren Padel Academy in het Indoor Padel Centrum in Son en Breugel de deuren voor het grote publiek. Dat hebben ze geweten: het HTC-tennisterrein was gevuld met belangstellenden. Bij binnenkomst kreeg iedereen een gratis sportfles en een kortingsbon aangeboden. Na even gezellig te hebben bijgekletst, werd de opening verzorgd door wethouder Jos de Bruin. “Eerst was ik niet erg enthousiast over de komst van deze padelbanen in Son en Breugel, maar na overleg ben ik trots dat ik de opening mag verrichten”, laat hij eerlijk weten. Het is dan ook een hele nieuwe uitdaging die het dorp en deze plek aan durven gaan.

Overtroffen verwachtingen
Dat het de gok waard was, voel en zie je wanneer je de zalen binnenloopt. De hoge kooien en blauwe velden komen je uitnodigend tegemoet. De geur brengt je meteen in de stemming om een padel op te pakken en de strijd aan te gaan met de tegenstander. Aanwezigen reageren verrast en zijn overtuigd enthousiast. Een van de jongste gasten laat los: “Ik had wel iets verwacht, maar dit is echt heel cool.”

Felle wedstrijden
Na een rondje om de velden te hebben gelopen, gaan vader en zoon samen met hun teamgenoten beginnen aan de eerste wedstrijd. Na wat balletjes heen en weer te hebben geslagen om wat op te warmen, gaat het echte werk beginnen. De onderhandse service is iets nieuws en brengt dynamiek mee. Het geluid van de ballen die tegen de wanden en rekken van het veld slaan, zorgt ervoor dat je meegaat in het spel. Nieuwe technieken en kortere afstanden laten snelheid het spel lijden. Daarnaast waren onder anderen oud-PSV-spelers André Ooijer en Wilfred Bouma van de partij, en namen deel aan een zogenoemd PSV-padeltoernooi. Het publiek viel stil en werd meteen meegenomen in de energieke en onvoorspelbare sport.

Lessen of zelf ontdekken
Vader en zoon bieden verschillende opties aan: privé, met z’n tweeën of in een grotere groep lessen volgen zijn er daar een paar van. De zalen zijn ook te huur voor 60 of 90 minuten per keer. Zo is er een optie voor iedereen. Benieuwd geworden naar deze opkomende sport? Neem dan een kijkje op https://www.indoorpadelcentrum.nl/ of reserveer een baan zodat je deze sport kunt ontdekken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding